Μπισκότα χαρούπι με ξερά σύκα

Μαρτίου 01, 2024

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Τι κάνεις μια βροχερή μέρα με μελαγχολική διάθεση? Ψήνεις μπισκότα φυσικά! Μια μέρα πριν την ονομαστική του γιορτή, το Παράξενο Πιρούνι έχει έτοιμα τα υγιεινά του μπισκότα για να σε κεράσει!

Μπισκότα χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αβγά και γαλακτοκομικά αλλά νόστιμα και αρωματικά όσο δεν πάει. Το Παράξενο Πιρούνι έχει άφθονες τέτοιες συνταγές γλυκών και ειδικά μπισκότων και τώρα επανέρχεται με νέο γευστικό συνδυασμό! Τσίμπα 2 - 3 λοιπόν και να το χαίρεσαι! 

Σε 2 ποτήρια του ουίσκι νερό που είχε μόλις βράσει, το Παράξενο Πιρούνι έριξε μισό ποτήρι του ουίσκι σποράκια από κεχρί. Σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά και λίγο πριν απορροφηθεί το νερό, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε μια χούφτα χοντροσπασμένα φουντούκια και 5 με 6 ξερά σύκα ψιλοκομμένα. Μετά από λίγα λεπτά κι αφού το νερό είχε εξατμιστεί και το μίγμα έμοιαζε σε όψη σαν πηχτός, σιμιγδαλένιος χαλβάς, το Παράξενο Πιρούνι απέσυρε το κατσαρολάκι του από το μάτι της κουζίνας.

Το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε αφού είχε γίνει χλιαρό το παραπάνω μίγμα με το κεχρί το ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας χαρουπόσκονη, ένα κουταλάκι κανέλα, λίγο τζίντζερ σκόνη, λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη και ελάχιστο γαρίφαλλο σκόνη. Ανακάτεψε με ένα κουταλάκι και ύστερα όταν κρύωσε τελείως ζύμωσε με το χέρι του, ακριβώς σαν να έφτιαχνε κεφτέδες!

Το Παράξενο Πιρούνι έπλασε 20 μπαλάκια - μπισκοτάκια και τα έψησε σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ που προτιμά πριν ή μετά την προπόνηση ή για ένα ελαφρύ πρωινό με τον σκέτο του βαρύ ελληνικό όταν δουλεύει. Εσύ όμως θα κεράσεις φίλες/φίλους που κάνουν διατροφή ή τίποτα μικρά πιρουνάκια που δε θέλεις να συνηθίσουν στα τυποποιημένα, βλαβερά φαγώσιμα.

Μείνε κάπου εδώ κοντά γιατί το Παράξενο Πιρούνι ετοιμάζει και γεύμα ελαφρύ και φυσικά ασυνήθιστο 😊 Μέχρι τότε, πιρουνίσια φιλιά! 💋

You Might Also Like

0 σχόλια