Σπαράγγια ψητά στο φούρνο με Κερκυραϊκή μπύρα Royal Ionian Pilsner

Φεβρουαρίου 23, 2020

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αν θέλεις το πιστεύεις παράξενε αναγνώστη, αλλά όσο φίλος των λαχανικών και οπαδός της χορτοφαγίας κι αν είναι το Παράξενο Πιρούνι, υπήρχε ένα λαχανικό που μέχρι τώρα δεν είχε δει την παραξενιά της κουζίνας του. Ποιο? Τα σπαράγγια!
Κάτι που δεν τα έτρωγαν στο πατρικό, ακόμα τότε μη παράξενο σπίτι του (ίσως παραήταν "εξωτικά" για την συμβατική κουζίνα της πιρουνο-μαμάς 😊), κάτι η υψηλή τους τιμή, το Παράξενο Πιρούνι έβλεπε σπαράγγια στην αγορά και πάντα τα προσπερνούσε.
Ήρθε όμως η σειρά τους πλέον, και το Παράξενο Πιρούνι μπορεί να πει πως έχανε όλον αυτόν τον καιρό. Αν του ζητούσε κάποιος να τα περιγράψει θα έλεγε πως γευστικά, είναι σαν ένα "πάντρεμα" μπρόκολου και αγκινάρας! Παραδοσιακά τρώγονται βραστά ως συνοδευτικό ψαριού ή κρέατος ή σε ριζότο (το καλύτερο ριζότο που το Παράξενο Πιρούνι έφαγε ποτέ στη ζωή του, ήταν σε ταξίδι στο Μιλάνο και είχε σαφράν και σπαράγγια!)το Παράξενο Πιρούνι βέβαια ως παράξενο διάλεξε έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος (σιγά μην έκανε κάτι παραδοσιακό! 😊)

Πάρε λοιπόν βαθιά ανάσα και διάβασε:
Το Παράξενο Πιρούνι πήρε από το γνωστό σούπερ μάρκετ που έχει λέει τα πάντα (μέχρι και του πουλιού το γάλα), ένα ματσάκι κοινά, ήμερα (γιατί υπάρχουν και άγρια που είναι πεντανόστιμα!) πράσινα σπαράγγια. Τα έπλυνε καλά και αφαίρεσε τις κάτω σκληρές, ξυλώδεις άκρες από το κοτσάνι τους.
Τα έβαλε σε πυρεξάκι. Επίσης μαζί τους έβαλε ένα μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι, μια πράσινη πιπεριά κομμένη στα 4, ένα χοντρό κοτσάνι σέλινο, δύο φύλλα δάφνης, 3 - 4 σκελίδες σκόρδο, αλάτι - πιπέρι, ελαιόλαδο και... στο τέλος το καλύτερο, ένα μπουκάλι (500 ml) μπύρα Corfu Ionian Pilsner! (εσύ μπορείς να βάλεις όποια ξανθιά, ελαφριά μπύρα θέλεις -όχι Amstel ή Heineken όμως, ή τουλάχιστον το Παράξενο Πιρούνι δε θέλει να το ξέρει 😊)

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι έψησε μέχρι που μαλάκωσαν, πήραν λίγο χρώμα σε κάποια σημεία και τα υγρά στο ταψί του μειώθηκαν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γύρισε μια φορά (προσέχοντας μην διαλυθούν).
Έγιναν πολύ νόστιμα και η φυτικότητα του πιάτου ταίριαξε άψογα με την πικρούτσικη και σχετικά ξηρή μπύρα pilsner αντί οποιουδήποτε λευκού κρασιού.
Ιδού λοιπόν ο πιο απολαυστικός τρόπος για να φας τα green veggies σου (ή πράσινα λαχανικά όπως τα λένε στο χωριό του Παράξενου Πιρουνιού 😏), τα οποία βραστά δεν θέλεις ούτε να βλέπεις: Λούσε τα στη μπύρα!

You Might Also Like

0 σχόλια