Ριζότο με αγκινάρες και γαρίδες

Νοεμβρίου 16, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Κρύα χέρια, ζεστή καρδιά λέει ο λαός. Η εποχή των κρύων χεριών αρχίζει για το καημένο το Παράξενο Πιρούνι που είναι κατεξοχήν πιρούνι της άνοιξης και του καλοκαιριού και υποφέρει τον χειμώνα, γι' αυτό δεν του μένει παρά η καρδιά. Καλή καρδιά λοιπόν μπορεί να είναι η ζεστή, καλοσυνάτη καρδιά αλλά και η καρδιά που είναι λειτουργική, σφιχτή και γερή. Αν είσαι όμως αγκινάρα, σίγουρα θα σε προτιμήσουν για την όσο πιο μαλακή και τρυφερή καρδιά σου!

Το Παράξενο Πιρούνι που ξεπάγωσε αρκετές "καρδιές" αγκινάρας (ε ναι, ακούγεται πολύ πιο ποιητικό το "καρδιά" απ' ό,τι το "πάτος" αγκινάρας, sorry 😊) έφτιαξε ένα καταπληκτικό ριζότο με ανοιξιάτικα αρώματα μπας και καταφέρει να ξορκίσει το κρύο.

Σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο το Παράξενο Πιρούνι σώταρε ένα ξερό κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μετά από λίγο πρόσθεσε και ένα φινόκιο κομμένο σε κυβάκια και στο τέλος μια μικρή συσκευασία έτοιμες καθαρισμένες μικρές γαρίδες τις οποίες είχε επίσης ξεπαγώσει και πλύνει καλά. Έφερε όλα τα υλικά δυο - τρεις βόλτες στην κατσαρόλα του και έσβησε με ένα ποτηράκι ούζο. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι τις αγκινάρες και νερό να σκεπάζει τα υλικά και σιγόβρασε για μια ώρα περίπου.

Το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε το αγαπημένο του ρύζι καρολίνα που χυλώνει ωραία - ωραία και έβρασε λίγο ακόμα να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το ζουμί. Προς το τέλος, έβαλε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μάραθο που παραδόξως πέτυχε τέτοια εποχή στη λαϊκή της γειτονιάς του και φυσικά απογείωσε αρωματικά αλλά και γευστικά το πιάτο του.

Το Παράξενο Πιρούνι σέρβιρε το ριζότο του ζεστό με άφθονο λεμόνι που λατρεύει! Δεν ακολούθησε βέβαια τη σωστή τεχνικά μέθοδο παρασκευής ριζότου, αλλά who cares? Σημασία έχει πως απόλαυσε άλλο ένα δημιουργικό, ελαφρύ, νόστιμο και θρεπτικό πιάτο και ήρθε κεφάτο -όπως πάντα- να στο δείξει! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια