Cookies φιστικοβούτυρου με φράουλες και καρύδα, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη

Μαΐου 18, 2019

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork, μπισκότα με φράουλες, μπισκότα χωρίς αλεύρι

Αυτά δεν είναι μπισκότα, είναι η ίδια η άνοιξη! Ο ήλιος και η καλή διάθεση ενός υπέροχου Σαββατιάτικου πρωϊνού τους έδωσαν σχήμα, χρώμα και ζωή. Η ζωή τους άρχισε σε ένα υπέροχο μέρος, όχι μακριά από το κέντρο της Αθήνας κι όμως τόσο ξεχωριστό κι αγαπημένο. Το Παράξενο Πιρούνι δε θέλει να αυτοπαινευτεί, αλλά γεγονός είναι πως μεγαλουργεί όταν βρίσκεται εκεί. 
Ένα άλλο γεγονός είναι πως μέχρι το τέλος του μήνα, το Παράξενο Πιρούνι ακόμα και στο κρεββάτι του την ώρα που κοιμάται θα έχει φράουλες. Κι έτσι θα βλέπει τέτοια κόκκινα - βαθύ ροζ φραουλένια μπισκοτο-όνειρα! Α, ευτυχώς τα όνειρα αυτά είναι τουλάχιστον light, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη!

Τα ονειρεμένα υλικά είναι:

- ένα βαζάκι φιστικοβούτυρο*
- ένα αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 κουταλάκια γλυκού μέλι (καλά γεμάτα)
- 10 γλυκές, ώριμες φράουλες
- μια κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 2/3 κούπας περίπου τσιπς καρύδας ή νιφάδες καρύδας

*Το Παράξενο Πιρούνι πριν ξεκινήσει θέλει να τονίσει πως τίποτα δε θα ήταν το ίδιο αν δεν υπήρχε το εξαιρετικό φιστικοβούτυρο της παρακάτω φωτογραφίας το οποίο από τη στιγμή που έπεσε στα δόντια του, έγινε το αγαπημένο του.


παράξενο πιρούνι,

Με το παραπάνω βαζάκι, τα υπόλοιπα υλικά, ένα μπολ, ένα κουταλάκι κι ένα μαχαίρι τα μπισκότα έγιναν ως δια μαγείας. Το Παράξενο Πιρούνι απλώς άδειασε σε μπολ το φιστικοβούτυρο και το ανακάτεψε με το μέλι και το αβγό μέχρι να γίνει ένα ωραίο, ομογενοποιημένο μίγμα. Πρόσθεσε τις φράουλες αφού πρώτα τις είχε πλύνει, καθαρίσει, κόψει σε κυβάκια κι ανακατέψει με το κορν φλάουρ και τέλος την καρύδα.
Με το κουταλάκι του έβαλε μικρές ποσότητες από τον χυλό του πάνω σε αντικολλητικό χαρτί το οποίο ήταν με τη σειρά του επάνω στη σχάρα του φούρνου και έψησε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 170 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά, μέχρι τα μπισκοτάκια του να φουσκώσουν και να πάρουν ένα πιο σκούρο ξανθό προς ανοιχτό καστανό χρώμα.


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni
Σημειώσεις: 
- Αντί για μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας. Το μέλι κάνει τα μπισκότα να απλώνουν και να γίνονται πιο μαλακά, φυσικά επειδή είναι μπόλικο και η γεύση του φαίνεται αρκετά, αν κάποιος δεν είναι φίλος του μελιού σίγουρα δε θα ευχαριστηθεί τα συγκεκριμένα μπισκότα.
- Γίνονται γύρω στα 2 1/2 με 3 ταψιά cookies οπότε αν δεν έχεις λαίμαργο σύντροφο, παιδάκια ή καλές σχέσεις με τους γείτονες, απλώς κλείσε τα καλά μέσα σε ένα τάπερ και βάλτα στο ψυγείο, μια και η φρέσκια φράουλα που έχουν μέσα τους δε θα μείνει φρέσκια για πάντα.
- Τα ξεκολλάς με προσοχή ΜΟΝΟ όταν κρυώσουν, αλλώς θα σπάσουν, θα κολλήσουν στο λαδόχαρτο και θα σου μείνουν στο χέρι.
- Αντί για φράουλα μπορεί κάποιος να προσθέσει κομματάκια σοκολάτας ή ξηρών καρπών, ή φυσικά και τα δύο. Απλώς η προσθήκη της φράουλας (ή και άλλου φρούτου ενδεχομένως) χαρίζει δροσιά και "σπάει" τη λιπαρότητα από το φιστικοβούτυρο. Σε συνδυασμό με την καρύδα δε, είναι "όλα τα λεφτά"!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Ωραία!! Μόνον για μένα όμως... καθώς τα αγόρια δεν έχουν αδυναμία στο φυστικοβούτυρο Έφη μου. Τώρα όμως που το σκέφτομαι και μ' ένα ταχίνι σοκολατένιο (που έχω δύο βαζάκια) μια χαρά θα γίνονταν!!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Πηνελόπη μου! Βέβαια, μια χαρά θα γίνονται και με ταχίνι και γενικά "σηκώνουν" πολλές παραλλαγές.

      Διαγραφή