Μάφινς ολικής αλέσεως με φράουλες, καρύδα και σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη

Μαΐου 16, 2019

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι, the odd fork, odd fork

Το Παράξενο Πιρούνι συνεχίζει το αφιέρωμα στις φράουλες και τα βλέπει όλα κόκκινα! Αυτά τα muffins είναι λιχούδικα, φραουλοσοκολατένια αλλά ταυτόχρονα light και υγιεινά! Αν προσέχεις τη γραμμή σου και την υγεία σου ασφαλώς, όμως το θέλεις και το γλυκοτσίμπημά σου, τούτα 'δω είναι ό,τι πρέπει!
Άκουσε λοιπόν το Παράξενο Πιρούνι και αγόρασε ένα πακέτο αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει. Θα χρειαστείς το μισό από αυτό για περίπου 18 με 20 τέτοια muffins. Επίσης θα χρειαστείς γύρω στις 20 μέτριες φράουλες, μια ώριμη μπανάνα, μισή κούπα καρύδα, ένα ποτήρι γάλα κανονικό ή φυτικό (αμυγδάλου, καρύδας, ρυζιού... ό,τι προτιμάς) και τέλος, μια σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος (και πάλι ό,τι προτιμάς) των 100 γραμμαρίων με στέβια (έχουν πλέον όλα τα σούπερ μάρκετ).

Αφού έχεις μαζέψει τα λίγα, απλά & καλά υλικά σου, αδειάζεις το αλεύρι σε ένα μπολ και το ανακατεύεις με την καρύδα. Πολτοποιείς στο multi τα 2/3 περίπου από τις φράουλες που έχεις πλύνει και καθαρίσει μαζί με την μπανάνα και το γάλα (όχι όλο το γάλα, αφήνεις και λίγο στην άκρη). Αδειάζεις το παχύρρευστο αυτό υγρό μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύεις απαλά, να δημιουργηθεί ένας χυλός σαν αυτόν του κέικ. Αν χρειαστεί αραίωμα, αραιώνεις με το γάλα που άφησες στην άκρη. Προσθέτεις τέλος στον χυλό τις υπόλοιπες φράουλες ψιλοκομμένες και την σοκολάτα επίσης ψιλοκομμένη και γεμίζεις τα φορμάκια σου.

Ψήνεις στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα προθερμασμένο, κλασικά δηλαδή.
Ζεστά είναι θεϊκά, θα μοσχομυρίσει η κουζίνα κι άλλωστε ο συνδυασμός φράουλας - σοκολάτας - καρύδας ήταν και εξακολουθεί να είναι, πολύ πετυχημένος.

You Might Also Like

0 σχόλια