Φασολάκια με φράουλες

Μαΐου 09, 2019

φραουλοφασολάκια, φρουτοφασολάκια, φασολάκια ανοιξιάτικα, φασολάκια με φρούτα, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Δεν υπάρχει πιρούνι σ' αυτή τη χώρα που να μην έχει τσιμπήσει το Νο 1 λαδερό φαγητό, το οποίο δεν είναι άλλο από τα αγαπημένα φασολάκια. Τη λέξη μόνο να προφέρεις χαμογελάς, λες και είναι κάποιο παιδικό παιχνίδι και όχι ένα απλό φαγητό. Ναι απλό, αλλά από τα απλά εκείνα τα οποία στην απλότητα έχουν και το μεγαλείο τους.
Να γυρνάς σπίτι από το σχολείο και να βρίσκεις ένα αχνιστό πιάτο με κοκκινιστά φασολάκια που μοσχοβολούν, να βουτάς φρέσκο ψωμί στη σάλτσα τους και να δοξάζεις τον ήλιο της Μεσογείου. Το Παράξενο Πιρούνι χωρίς να αλλάξει την κλασική, μαμαδίστικη συνταγή έκανε στο τέλος εκείνο το παράξενο "κλικ", ως εξής:

Ετοίμασε τα φασολάκια του ως συνήθως, δηλαδή άφησε το μισόκιλο σακουλάκι με τα κατεψυγμένα φασολάκια να ξεπαγώσει και στο μεταξύ έπλυνε καλά τρία καρότα, τα έξυσε και τα έκοψε σε πολύ ψιλές ροδέλες. Καθάρισε και ψιλόκοψε ένα μέτριο κρεμμύδι. Έπλυνε και ψιλόκοψε μισό ματσάκι άνηθο. Έβαλε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην ωραία, φαρδιά του κατσαρόλα και τσιγάρισε για ένα - δυο λεπτά το κρεμμύδι. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα καρότα και ένα κουτί αποφλοιωμένη και ψιλοκομένη ντομάτα, λίγο νερό και τα φασολάκια του ξεπαγωμένα και πλυμένα.
Έβαλε λίγο αλάτι, πιπέρι, μερικά καρφάκια γαρίφαλλο, ένα φύλλο δάφνης και μερικούς κόκκους μπαχάρι. Έκλεισε την κατσαρόλα του και σιγόβρασε για κανένα μισάωρο, να μαλακώσουν τα φασολάκια. Ύστερα ξεσκέπασε, δυνάμωσε τη φωτιά, πρόσθεσε και τον άνηθο και άφησε τα υγρά να εξατμιστούν. Εκεί λίγο πριν από το τέλος, πρόσθεσε και 10 ψιλοκομμένες φράουλες και κουνώντας την κατσαρόλα, άφησε το ωραίο του φαγητό να "μελώσει".

Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σέρβιρε τα φραουλοφασολάκια του χλιαρά, τα οποία αυτή τη φορά είχαν ένα "τσικ" πιο γλυκιά και μεστή γεύση απ' ό,τι συνήθως και φυσικά πολύ ευχάριστο άρωμα. Πιο ανοιξιάτικα φασολάκια από αυτά δεν υπάρχουν!

You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Με ξεπερνά...η όλη σύνθεση, Σκοτεινούλα μου. Δεν ξέρω καν αν θα τολμούσα τούτον τον συνδυασμό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βρε Πηνελόπη? Από φα και τα 2, ταιριάζουν, χεχε. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ μόνο για τον κόπο σου να μπεις να σχολιάσεις, είσαι η μόνη! Καλό Π/Σ/Κ σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  2. Να σου πω ότι μάλλον έχει χαθεί το ενδιαφέρον από όλους τους ενεργούς μέχρι πρότινος bloggers, όπως το βλέπω κι εγώ από τα δικά μου σχόλια. Ωστόσο το γεγονός ότι μοιραζόμαστε ακόμη τις μαγειρικές μας εμπειρίες, καταγράφοντας τες είναι μια χαρά που την θέλουμε(!!)
    Έτσι δεν είναι; Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή