Χαλβάς με φράουλες και καρύδα

Μαΐου 22, 2019

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι, χαλβάς με φράουλες, χαλβάς με καρύδα

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα γλυκό που δε συγκινεί ιδιαίτερα το Παράξενο Πιρούνι. Θα το προτιμήσει όταν δεν έχει κάτι άλλο καλύτερο να τσιμπήσει. Μπορεί ωστόσο να γίνει σε πολλές παραλλαγές και πιο "παράξενος" πλέον, έχει θέση σε αυτό εδώ το blog και σε αυτό εδώ το αφιέρωμα στις αγαπητές φράουλες. Ένας ροζουλί χαλβάς λοιπόν με φράουλες και καρύδα που έκανε το Παράξενο Πιρούνι να τον δει με άλλο μάτι!

Υλικά:

- 1 κούπα λιωμένο λάδι καρύδας
- 2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες γάλα καρύδας + φράουλες*
- 2/3 κούπας ψιλοκομμένες φράουλες
- 1/3 κούπας καρύδα 

*Όπως φαίνεται, το Παράξενο Πιρούνι ακολούθησε την κλασική συνταγή 1 - 2 - 3 - 4, με τη μόνη διαφορά πως τα 4 μέρη υγρού αντικαταστάθηκαν από 2 κούπες πολτοποιημένης φράουλας και 2 κούπες από γάλα καρύδας, όχι αυτό που είναι σε κονσέρβα και συνήθως προορίζεται για χρήση στη μαγερική, αλλά αυτό που είναι σε χάρτινο κουτί, όπως το γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, κτλ.
Το σιμιγδάλι καβουρδίστηκε μια χαρά στο λάδι καρύδας, μετά προστέθηκαν οι 4 κούπες καρυδο-φράουλας και η ζάχαρη στο τέλος. Όταν ο χαλβάς έδεσε και βγήκε εκτός φωτιάς, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε τα έξτρα κομματάκια φράουλας και την ξερή καρύδα και έβαλε τον χαλβά σε φόρμα.

Σε θερμοκρασία δωματίου και την επόμενη ημέρα ήταν καλύτερος, η γεύση φάνηκε στο Παράξενο Πιρούνι πιο δεμένη. Δεν προστέθηκε κάποιο μπαχαρικό ή οποιοδήποτε άλλο αρωματικό γιατί το Παράξενο Πιρούνι ήθελε να "ακουστεί" η φράουλα και η καρύδα και τα άκουσε μια χαρά 😊
Λόγω του φρούτου βέβαια καλό είναι ο συγκεκριμένος χαλβάς να φαγωθεί σχετικά γρήγορα ή να διατηρηθεί στο ψυγείο.

You Might Also Like

0 σχόλια