Παράξενα τσιμπήματα, μέρος δεύτερο:
Πίτσα και κρέπες

Μαρτίου 03, 2019

Είναι μερικές γεύσεις που τις έχεις συνδέσει με διάφορες στιγμές, ηλικίες, καταστάσεις. Μήπως τα περισσότερα σουβλάκια της ζωής σου τα έφαγες στα φοιτητικά σου χρόνια? Μήπως η κρέπα ή η πίτσα ήταν το απαραίτητο συνοδευτικό σε κάτι βραδιές τύπου "σπίτι με φίλους"? Ό,τι κι αν σου θυμίζουν τα παραπάνω, έχουν ένα κοινό: Είναι τα φαγητά του delivery τα οποία δε συνηθίζεται να θεωρούνται και από τα πιο καλομαγειρεμένα ή γκουρμέ εδέσματα που μπορεί να τσιμπήσει κανείς. Λάθος!
Το Παράξενο Πιρούνι είναι εδώ για να διορθώσει αυτό το λάθος. Σε αυτό το post θα εστιάσει στο θέμα κρέπα και πίτσα. Κάτι που μπορείς να παραγγείλεις για να φας στο σπίτι/δουλειά ή και όχι. Και σε κάποια καταστήματα στην Αθήνα, η κρέπα και η πίτσα αποτέλεσαν εδέσματα υψηλής γαστρονομικής αξίας και δεν έκαναν το Παράξενο Πιρούνι να αισθανθεί καθόλου ότι έτρωγε κάτι βρώμικο ή κακομαγειρεμένο!

paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork ,παράξενο πιρούνι

Εστιάζοντας στο ιστορικό κέντρο της πόλης και μόνο, σημεία όπου μπορείς να βρεις κάτι καλό για τσίμπημα αφθονούν! Στο Κολωνάκι ψηλά στην Πλουτάρχου υπάρχει ένα μικρό μαγαζί - τρατορία, το Capanna, το οποίο κατά την ταπεινή γνώμη του Παράξενου Πιρουνιού φτιάχνει την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα. Υπέροχη λεπτή ζύμη παραδοσιακού ιταλικού τύπου, ποιοτικά υλικά, ίσως λίγο τσιμπημένες τιμές αλλά το αξίζει. Στους τυχερούς που μένουν Κολωνακι, το μαγαζί κάνει και delivery.


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι
To Odori Vermuteria Di Atene στην πλατεία Κλαυθμώνος αξίζει τη δεύτερη θέση. Υπέροχη πίτσα, εξαιρετικά κοκτέιλ και μεγάλη συλλογή από βερμούτ όπως φαίνεται κι από τον τίτλο του μαγαζιού. Επίσης τις Κυριακές, ανοίγει από το πρωί και για brunch!


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni
Το αρκετά πρόσφατο Via Piada στο Μοναστηράκι εκτός από αξιόλογη πίτσα έχει piadina, tigelle, ονειρεμένο τιραμισού και πολύ καλό καφέ! Κι ευτυχώς, κάνει delivery στο κέντρο από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Υπάρχει και το Pizza Flower στην πλατεία Μαβίλη όπου το Παράξενο Πιρούνι στις περασμένες γιορτές Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς τσίμπησε την παραπάνω φοβερή special edition Christmas pizza με κολοκύθα, ρόδι και καραμελωμένα καρύδια! Α, έχουν και πολύ καλό κοκτέιλ Bloody Mary που σου φέρνουν σε πλαστικό ποτήρι!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Στα Εξάρχεια το Παράξενο Πιρούνι έχει αποφασίσει πως υπάρχει το μαγαζί που φτιάχνει τις καλύτερες κρέπες της Αθήνας. Πρόκειται για το Au Grand Zinc που πλέον βρίσκεται όχι κοντά στην πλατεία Εξαρχείων όπως παλιά, αλλά στη γωνία Χ. Τρικούπη & Καλλιδρομίου και το οποίο εδώ και 30 περίπου χρόνια σερβίρει αυθεντικές κρέπες, όμοιες με αυτές μιας γαλλικής κρεπερί.


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι τσίμπησε και αλμυρή κρέπα με τυρί - σπανάκι και γλυκιά με σοκολάτα - πορτοκάλι για να έχει ολοκληρωμένη άποψη. Το φύλλο της κρέπας που είναι σαφώς και το βασικότερο, δεν είχε καμία σχέση με τις κρέπες που το Παράξενο Πιρούνι είχε παραγγείλει κατά καιρούς ή είχε τσιμπήσει από διάφορα μαγαζιά για να ξεγελάσει την πείνα του στο δρόμο. Γευστικό, καλοφτιαγμένο, αέρινο, η κρέπα όπως πρέπει να είναι!

paraxeno pirouni, to paraxeno pirouni, the odd fork, παράξενο πιρούνι

Όσο για τη γέμιση, ειδικά στη γλυκιά, επιτέλους υπήρχε πραγματική λιωμένη σοκολάτα αντί για νουτέλα, αρωματικό πορτοκάλι γλυκό καλά σκουπισμένο από το σιρόπι του και λικέρ πορτοκάλι, δίνοντας στην κρέπα την ισορροπία που έπρεπε να έχει έτσι ώστε να σε γλυκαίνει χωρίς να σε λιγώνει ή φουσκώνει.

Η γευστική έρευνα του Παράξενου Πιρουνιού ασφαλώς δε σταματά εδώ. Συνεχώς γυρίζει, ψάχνει, τσιμπάει και όταν μαζέψει νέο υλικό θα επανέλθει με Παράξενα Τσιμπήματα, μέρος τρίτο. Stay tuned!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Παναγία μου!! Κι' έχει μεσημεριάσει και πεινάω λέμε...
    Οι πίτσες είναι μεγάλη απόλαυση, μεγαλύτερη από το πιτόγυρο κατά την δική μου ταπεινή άποψη.
    Το Via Piada, με "ξεσήκωσε" και καταγράφεται για μια δοκιμή μόλις βρεθώ στο Μοναστηράκι, Σκοτεινούλα μου.
    Καλές βόλτες :-) και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Πηνελόπη μου, καλή βδομάδα να έχεις κι εσύ και νόστιμη! Η πίτσα η καλή είναι επιστήμη, στις φωτογραφίες δυστυχώς δε βγήκαν τόσο καλά αλλά από γεύση & ποιότητα αξίζουν με το παραπάνω, και εννοείται πως η έρευνα συνεχίζεται :)

      Διαγραφή