Σαλάτα με κέιλ

Μαρτίου 07, 2019

πράσινη σαλάτα, σαλάτα με superfoods, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Κέιλ ή kale όπως ονομάζεται αγγλιστί, είναι ένα φυλλώδες λαχανικό φουλ στα αντιοξειδωτικά, στη βιταμίνη C και γενικότερα φουλ σε ένα σωρό καλά πράγματα που σίγουρα μια έρευνα μερικών λεπτών στο διαδίκτυο θα σε πείσει καλύτερα από το Παράξενο Πιρούνι.
Το κακό είναι πως στη χώρα μας ήταν κάπως δυσεύρετο και το Παράξενο Πιρούνι που είχε διαβάσει σε ξένα blogs και άρθρα όλα αυτά τα καλά, λαχταρούσε το καημένο να το βρει και να το δοκιμάσει, χωρίς επιτυχία όμως. Αυτά μέχρι χθες, όπου μπαίνοντας αργά το απόγευμα στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του για να βρει κάτι με σκοπό να φτιάξει μια σαλατούλα και να ξεγελάσει την πείνα του υγιεινά, είδε μπροστά του ένα σακουλάκι με φύλλα κέιλ! Γεμάτο χαρά το αγόρασε ευθύς αμέσως και με το μισό από αυτό έφτιαξε μια ωραία χορταστική πράσινη σαλάτα ως εξής: 

Υλικά που χρησιμοποίησε αναλυτικά:

- το μισό από το σακουλάκι με τα φύλλα κέιλ
- μισό αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
- 1/3 κούπας περίπου αποξηραμένα blueberries
- 3 μικρά καρότα χοντροτριμμένα στον τρίφτη
- μερικά ντοματάκια κομμένα στη μέση
- μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και χυμό μισού λεμονιού

Το Παράξενο Πιρούνι έπλυνε καλά τα φυλλαράκια του κέιλ, τα έκοψε σε μικρά κομμάτια (όπως κάνει και για το μαρούλι σαλάτα) και τα ανακάτεψε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Η σαλάτα του ήταν έτοιμη και το διάσημο αυτό χορταρικό είχε εκτός από πολλά θρεπτικά συστατικά και πολύ ωραία γεύση! Είχε τραγανή υφή και θύμισε κάτι από μπρόκολο και άγρια ελληνικά χόρτα μαζί. Το Παράξενο Πιρούνι θα δοκιμάσει να φτιάξει και πιο παράξενα πράγματα με το πολυσυζητημένο αυτό λαχανικό και θα επανέλθει!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

You Might Also Like

0 σχόλια