Κάτι σαν μιλφέιγ μαργαρίτα
(μεθυσμένο με τεκίλα)

Μαρτίου 18, 2019

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork

Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που την άνοιξη το μυαλό τους σκορπάει και με το που βλέπουν ήλιο αρχίζουν να σκέφτονται άμμο, διακοπές, παραλίες και... ΦΥΣΙΚΑ κοκτέιλ και μαργαρίτες χαλαρά πάνω σε μια ξαπλώστρα, αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε σένα με αγάπη από το Παράξενο Πιρούνι. 
Για να μπεις ακόμα περισσότερο λοιπόν σε mood αναμονής καλοκαιρινών διακοπών, πάρε τη γεύση της αγαπημένης "βασίλισσας" του καλοκαιριού Μαργαρίτας σε ένα επιδόρπιο δροσερό και καλοκαιρινό που θυμίζει κάπως μιλφέιγ, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό εδώ φτιάχνεται γελοία εύκολα!

Υλικά: 

- 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο 
- 3 μεγαλούτσικα λάιμ ή 3 μέτρια λεμόνια (χυμός και ξύσμα) αν δεν υπάρχουν λάιμ
- ελάχιστο αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας τεκίλα κίτρινη
- 4 κουταλάκια γλυκού λικέρ πορτοκάλι 
- 1 πακέτο σφολιατίνια γλασαρισμένα με ζάχαρη (135 γρ. καθαρό βάρος το πακέτο) 

Φτιάχνεις πρώτα την πανεύκολη γέμιση: Πολύ απλά, ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από τα σφολιατίνια μέσα σε ένα μπολ. Το λεμόνι θα κάνει το ζαχαρούχο να πήξει στη στιγμή, και να γίνει σαν κρέμα!
Τα μπισκότα τα κόβεις στη μέση οριζοντίως (αν τα θυμάσαι, οπτικά είναι σαν "σάντουιτς", οπότε αυτό που εννοεί το Παράξενο Πιρούνι είναι πως τα ανοίγεις στα 2) και στρώνεις μια στρώση σε μικρό, ορθογώνιο γυάλινο ταψάκι/πυρεξάκι. Από πάνω βάζεις τη μισή κρέμα, καλύπτεις με σφολιατίνια (όπου έχει κενά, σπας μικρότερα κομμάτια από τα σφολιατίνια και τα καλύπτεις) και πάνω από τη δεύτερη στρώση σφολιατινιών βάζεις και την υπόλοιπη κρέμα. Σπας και τρίβεις με το χέρι σου μερικά σφολιατίνια και καλύπτεις όλη την επιφάνεια με τα τρίμματα. Κανονικά ταιριάζει να πασπαλίσεις και με λίγη ζάχαρη άχνη την επιφάνεια, αλλά το Παράξενο Πιρούνι δεν είχε! 
Τοποθετείς το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και για όλη τη νύχτα. 

Κάποιοι φτιάχνουν σπιτικό μιλφέιγ με αυτά τα έτοιμα μπισκότα/σφολιατίνια αντί για ολόκληρο φύλλο σφολιάτας που ψήνεται σκέτο (σε σπίτι φίλης το Παράξενο Πιρούνι το δοκίμασε πρώτη φορά έτσι -με σφολιατίνια δηλ.- και του άρεσε πολύ) αλλά φυσικά η συγκεκριμένη αλκοολική κρέμα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του αγαπητού γλυκού. 
Το όλο σύνολο όμως προέκυψε πραγματικά άπαιχτο και το Παράξενο Πιρούνι που δεν κρατάει τίποτα κρυφό από το φανατικό, υπεράριθμο κοινό του δε μπορούσε παρά να μοιραστεί την επιτυχία του ;-)

You Might Also Like

2 σχόλια