Παράξενα τσιμπήματα, μέρος τρίτο: Προφιτερόλ, τάρτες, παγωτά και λίγο απ’ όλα γύρω στο κέντρο της Αθήνας

Μαρτίου 26, 2019

Το Παράξενο Πιρούνι συνεχώς γυρίζει, ψάχνει κι ερευνά με σκοπό να τσιμπήσει τα καλύτερα και η αγαπημένη του άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να το κάνει.
Επειδή τυχαίνει να έχει γεννηθεί και άνοιξη, στα φετινά γενέθλιά του αντί για τούρτα, τσίμπησε το καλύτερο προφιτερόλ της πόλης, σε ένα νέο μαγαζί στο Σύνταγμα με το ωραίο όνομα Choureál - Choux & Profiterole. 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Όπως εύκολα φαίνεται και από τον τίτλο, εκεί θα βρεις σπιτικά, καλοφτιαγμένα σου τα οποία γεμίζονται με κρέμα ή παγωτό την ώρα της παραγγελίας και σερβίρονται με την σοκολάτα της προτίμησής σου η οποία βγαίνει και σε γεύσεις πιο παράξενες, όπως π.χ. σοκολάτα - γλυκόριζα, κάτι που φυσικά εντυπωσίασε το Παράξενο Πιρούνι. 
Επιπλέον, οι γλυκύτατες κοπέλες που δούλευαν εκεί ήταν ευγενέστατες και πρόθυμες να σου εξηγήσουν το κάθε τι. Όποτε περνάς από την Ερμού, κοίτα στα δεξιά σου για το στενάκι της οδού Διομείας και δε θα χάσεις!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Κατεβαίνοντας προς Μοναστηράκι και περπατώντας στην Αθηνάς, ο μικρός κάθετος δρόμος αριστερά που λέγεται Παλλάδος και είναι γεμάτος από μαγαζάκια με παλιά πράγματα δε σε προϊδεάζει για το ότι εκεί θα συναντήσεις και ένα μικρό μαγαζάκι με τις πιο νόστιμες και σε πρωτότυπες γεύσεις χειροποίητες τάρτες, το Marika Tarts Athens.


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι ομολογεί πως λύγισε μπροστά στην τάρτα γλυκοπατάτα-φασκόμηλο-πανσέτα και σχεδόν φώναξε από χαρά βλέποντας την τάρτα κατσικίσιο τυρί - τραχανά! Όσο για τις γλυκές γεύσεις, η τάρτα cheesecake φράουλα παντρεύεται με ρίγανη και πίστεψέ το, ταιριάζει πολύ! 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το ρυζόγαλο με κάρδαμο και πορτοκάλι θα είναι η επόμενη δοκιμή γιατί το Παράξενο Πιρούνι φυσικά θα ξαναπάει! Επίσης η εξυπηρέτηση είναι πολύ φιλική και ακόμα πιο ευχάριστο είναι ότι κάνουν και delivery! 

Λίγο πιο κάτω, στου Ψυρρή στην Ναυάρχου Αποστόλη 10, μπορείς να πιεις τον καφέ σου και να απολαύσεις φρέσκο γλυκό ή πίτα κι ομελέτα ημέρας σε ένα επίσης πολύ φιλικό και ζεστό μικρό καφέ που θα σε κάνει κυριολεκτικά να νιώσεις... σαν στο σπίτι σου κι έχει και το όνομα Spiti mas! 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αυτό γιατί εκτός από τα κλασικά τραπεζάκια και καρέκλες υπάρχει και κρεβάτι όπου κάποιος μπορεί πάνω σε αυτό να... πάρει το πρωινό του στο κρεβάτι! 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι ήπιε εκεί ένα Κυριακάτικο πρωί το φρέντο του τσιμπώντας κι ένα φρέσκο γλυκό ημέρας με τυρί, σαν ψητό τσιζκέικ.

Ένα καλό νέο: Άνοιξε νέο κατάστημα Kayak στην Πλάκα! Το αγαπημένο πιο γκουρμέ ελληνικό παγωτό του Παράξενου Πιρουνιού είναι επιτέλους κοντά του και δε θα χρειαστεί να τρέχει μέχρι τη Γλυφάδα (αν και εδώ που τα λέμε ήταν μια χαρά ικανό να το κάνει 😉)

Μιλώντας για παγωτό, το Παράξενο Πιρούνι δε γίνεται να μην αναφέρει πως το καλύτερο παγωτό παρφέ σοκολάτα το έχει τσιμπήσει στο ζαχαροπλαστείο Φλέιβορ στα Ιλίσια. Δεν κάνει πλάκα, ήταν μαγευτικό, ξέχασε τον κόσμο γύρω του δοκιμάζοντάς το! Αν μένεις Παγκράτι, Ζωγράφου ή κάπου εκεί γύρω τέλος πάντων, πρέπει να το δοκιμάσεις!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Στο Παγκράτι, στο ζαχαροπλαστείο Τσίρου στην Ευτυχίδου θα βρεις το καλύτερο παγωτό καραμέλα της πόλης. Τόσο καλό που δεν πρόλαβε να φωτογραφηθεί 😊
Στο Παγκράτι επίσης βρίσκεται χρόνια τώρα και η Τούλα με το ξακουστό παγωτό μουστάρδα, το οποίο ευτυχώς (ή... δυστυχώς ;) έχει το όνομα μουστάρδα λόγω χρώματος και μόνο. Στην πραγματικότητα έχει μέλι, πραλίνα και καραμελωμένα αμύγδαλα που δίνουν το μουσταρδί χρώμα στο παγωτό.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Γενικά αυτό το Παγκράτι τα έχει λίγο πολύ όλα και το Παράξενο Πιρούνι κλείνει τη νόστιμη βόλτα του στην πλατεία Προσκόπων πίνοντας το κοκτέιλ του και τρώγοντας την αποδομημένη λέμον πάι του, στο επίσης νέο Frater & Soror.


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Θα επανέλθει σύντομα όμως με νέα τσιμπήματα ειδικής προέλευσης, το νου σου μην πάει και τα χάσεις!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Γεια σου Σκοτεινό και Παράξενο Πιρούνι μου!!!
    Αυτό το μαγαζί με τα προφιτερόλ το έχω δει και έχω διαβάσει αρκετές κριτικές στα food magazines, αλλά δεν έχω μπει ακόμη μέσα.
    Προσυπογράφο για το παρφέ Σοκολάτα του Φλέιβορ ενώ πρέπει να σου πω ότι διαθέτουμε και εμείς στο Περιστέρι (μάλιστα 2 καταστήματα) το ένα σχετικά κοντά στο μετρό της Ανθούπολης οπότε έχε το κατά νου. Σύνταγμα - Ανθούπολη 15 λεπτά και 4 λεπτά πεζοπορία μετά :-)
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλές ανακαλύψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Πηνελόπη μου και καλό μήνα! Η αλήθεια είναι πως από τα μέρη σας σπάνια περνάω, έχω κολλήσει στο κέντρο τα τελευταία χρόνια. Ε βέβαια πρέπει να διευρύνω τον κύκλο μου, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με γευστικές ανακαλύψεις!

      Διαγραφή