Κάτι σαν μιλφέιγ με ρόδια

Φεβρουαρίου 07, 2019

γλυκό ψυγείου ρόδι, τούρτα ρόδι, παστάκια με ρόδια, πάστα με ρόδια, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Ύστερα από την σαλάτα ταμπουλέ με ρόδι, έφτασε η ώρα το ρόδι να μπει και σε γλυκό. Βλέπεις δε μπορείς να του αντισταθείς, καθώς αυτό το κατακόκκινο φρούτο συνδυάζει το ερωτικό και το σκοτεινό μαζί. Κάποτε εξάλλου μερικά μόνο σποράκια ροδιού, έκαναν την Περσεφόνη να ξεχάσει σπίτι και μάνα και να ζήσει μαζί με έναν ζοφερό Θεό στο υπόγειο βασίλειό του.
Πάθος και καταστροφή, αίμα και ζωή, θάνατος και αναγέννηση.

Οπότε αν αυτό το ρόδι το μεθύσεις και με αλκοόλ, ετοιμάσου να καλέσεις όλα τα πνεύματα της αβύσσου και τις χθόνιες θεότητες στο δικό σου αφώτιστο μαγειρικό βασίλειο!

Υλικά για ένα μέτριο, ορθογώνιο πυρέξ:

- 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
- λίγο αλάτι
- 2 μέτρια προς μεγάλα ζουμερά λεμόνια
- 2 με 3 γεμάτες κουταλιές σούπας τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
- 1/4 κούπας λικέρ ρόδι
- 1 πακέτο σφολιατίνια γλασαρισμένα με ζάχαρη
- μια κούπα χυμό ροδιού (φυσικός χυμός ροδιού σε γυάλινο μπουκαλάκι των 330 ml)
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 2 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- ένα ρόδι
- λίγο λικέρ ρόδι

Ανακατεύεις το ζαχαρούχο με το αλάτι και το χυμό των λεμονιών. Θα δεις πως το ζαχαρούχο γάλα θα πήξει αμέσως μόλις πέσει μέσα το λεμόνι και από παχύρρευστο θα γίνει σαν σφιχτή κρέμα. Προσθέτεις το τσίπουρο και το λικέρ ρόδι και η κρέμα είναι έτοιμη.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, τάπερ ή πυρέξ, κάνεις μια στρώση με τα μπισκότα αφού τα ανοίξεις και κόψεις οριζοντίως (βάζεις από κάθε μπισκότο το μισό δηλαδή). Καλύπτεις με τη μισή αλκοολική κρέμα ροδιού και σκεπάζεις με μια ακόμα στρώση μισών μπισκότων - σφολιατινιών. Καλύπτεις με την υπόλοιπη κρέμα και βάζεις το ταψί στο ψυγείο.
Βάζεις το χυμό ροδιού (κρατάς λίγο και διαλύεις μέσα σε αυτόν το κορν φλάουρ) και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη και μόλις λιώσει, βάζεις και το κορν φλάουρ και ανακατεύεις να πήξει. Κατεβάζεις από τη φωτιά και όταν κρυώσει, προσθέτεις το λικέρ ρόδι και τους σπόρους από το ρόδι. Ουσιαστικά, δε διαφέρει και πολύ από ένα ζελέ, οπότε το στρώνεις ομοιόμορφα στην επιφάνεια του γλυκού και αφήνεις στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και για μια νύχτα.


κοκτέιλ ρόδι, μαρτίνι με ρόδι, τσίπουρο με ρόδι, μεθυσμένο ρόδι, smoothie ρόδι, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Κι αφού θα έχεις που θα έχεις τα υλικά, ανακάτεψε τριμμένο πάγο, σπόρους από ένα ρόδι, τσίπουρο και λικέρ ρόδι στο μπλέντερ και φτιάξε σε χρόνο dt το αλκοολικό σου ρόδι όχι στο πιάτο αλλά στο ποτήρι!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Τέλειο χρωματική απόδοση!
    Σε κάνει να θέλεις να γευτείς οπωσδήποτε τούτο το γλυκό, Σκοτεινούλα μου.
    Μου αρέσει δε, που συνδύασες και το κατάλληλο πιατάκι.

    Βέβαια μετά από τόσο αλκόολ δεν ξέρω πως θα κατάφερνα να σταθώ στα πόδια μου, αλλά δεν πειράζει μια στις τόσες να ρίχνουμε έξω :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραείναι κόκκινη η φωτογραφία μάλλον.. :) Δεν πειράζει, το συγκεκριμένο πιατάκι κιόλας είναι το καλό μου, το χρησιμοποιώ συχνά στις φωτογραφίες φαγητών - γλυκών. Εις υγείαν λοιπόν! :)

      Διαγραφή