Μια αλλιώτικη σαλάτα ταμπουλέ με ρόδι

Φεβρουαρίου 04, 2019

πλιγούρι σαλάτα, πλιγούρι με ρόδι, ταμπουλέ με ρόδι, σαλάτα με ρόδι και πλιγούρι, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Μετά από το κοκκινιστό πλιγουρότο με μελιτζάνες της προηγούμενης ανάρτησης, το Παράξενο Πιρούνι κόλλησε με το πλιγούρι. Φαίνεται περίεργο μιας και στην καριέρα του έχει τσιμπήσει καν και καν, αλλά με το πλιγούρι είχε μια πραγματικά επιφανειακή γνωριμία. Καιρός ήταν λοιπόν η σχέση μαζί του να γίνει πιο στενή, αφού είναι ένα υλικό νόστιμο, θρεπτικό, οικονομικό το οποίο επιπλέον μαγειρεύεται πανεύκολα! Τι άλλο χρειάζεται για να αρχίσει κανείς να το τσιμπά σε πιο τακτική βάση?

Σε φάση "γυρνάς σπίτι πτώμα, θες να φας κάτι επειγόντως για να σταθείς στα πόδια σου αλλά να είναι και υγιεινό" το Παράξενο Πιρούνι έβρασε λίγο πλιγούρι τσακ μπαμ και στο μεταξύ έπλυνε και καθάρισε ό,τι λαχανικά, μυρωδικά και φρούτα είχε πρόχειρα και έφτιαξε τη δική του αυθόρμητη σαλάτα ταμπουλέ!

Μέχρι να βράσει το πλιγούρι και να απορροφήσει το νερό (1 μέρος πλιγούρι, 2 μέρη νερό), το Παράξενο Πιρούνι καθάρισε ένα ρόδι, έπλυνε και ψιλόκοψε λίγο μαϊντανό, έτριψε 2 μέτρια καρότα, πήρε μερικά ντοματάκια και μια χούφτα μαύρες σταφίδες και τα ανακάτεψε με το βρασμένο πλιγούρι βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο αλλά άφθονο λεμόνι. Αλάτι δεν έβαλε καθόλου.
Ήταν από τις πιο νόστιμες σαλάτες που έχει τσιμπήσει, αρωματική, γλυκίζουσα και σίγουρα χάρη στην πολυχρωμία της, χάρμα οφθαλμών 😊

Μελλοντικά τσιμπήματα με πλιγουρο-δημιουργίες αναμένονται!

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Την βρίσκω εξαιρετική! Γιατί έχει πλήθος χρωμάτων και σαφώς πληθώρα από γευστικές "εξάρσεις"!
    Γεια στα χέρια σου Έφη μου.
    Καλή εβδομάδα να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!! Τώρα που την ξανακοιτάω μου κάνει και σε αποκριάτικη, πλησιάζει και η εποχή, χεχε. Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία. Τι χρώμα! Φαντάζομαι θα είναι νοστιμότατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της πήγαινε πάρα πολύ και το ρόδι! Το βάζω σε σαλάτες αρκετά το χειμώνα. Χαίρομαι που σου αρέσει!

      Διαγραφή