Κοκτέιλ αλά ελληνικά:
Μοχίτο με ούζο και μάραθο
Αυγούστου 07, 2018
Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα κοκτέιλ του καλοκαιριού, ακόμα ένα δημοφιλές που όλοι γνωρίζουν, είναι το μοχίτο.
Βέβαια εδώ η βάση του κοκτέιλ, δηλαδή το ρούμι λείπει και στη θέση του μπαίνει το ούζο, όπως επίσης αντί για τον γνωστό δυόσμο το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε μάραθο, το είπε όμως μοχίτο παρόλα αυτά και το απόλαυσε σίγουρα.
Το έφτιαξε γρήγορα και εύκολα μέσα σε ένα νεροπότηρο όπου έβαλε μισό λάιμ κομμένο σε τέσσερα κομμάτια, δύο κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη και λίγο φρέσκο μάραθο (τις τρυφερές, μικρές κορυφές).
Με το ανάποδο (τη λαβή) ενός μαχαιριού (γιατί δεν είχε γουδοχέρι να χωράει στο ποτήρι) "κοπάνησε" τα υλικά φροντίζοντας να πατηθούν καλά, να λιώσει όσο γίνεται η ζάχαρη και βασικά να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια από τη φλούδα του λάιμ και να αρωματίσουν το ποτό.
Βέβαια εδώ η βάση του κοκτέιλ, δηλαδή το ρούμι λείπει και στη θέση του μπαίνει το ούζο, όπως επίσης αντί για τον γνωστό δυόσμο το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε μάραθο, το είπε όμως μοχίτο παρόλα αυτά και το απόλαυσε σίγουρα.
Το έφτιαξε γρήγορα και εύκολα μέσα σε ένα νεροπότηρο όπου έβαλε μισό λάιμ κομμένο σε τέσσερα κομμάτια, δύο κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη και λίγο φρέσκο μάραθο (τις τρυφερές, μικρές κορυφές).
Με το ανάποδο (τη λαβή) ενός μαχαιριού (γιατί δεν είχε γουδοχέρι να χωράει στο ποτήρι) "κοπάνησε" τα υλικά φροντίζοντας να πατηθούν καλά, να λιώσει όσο γίνεται η ζάχαρη και βασικά να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια από τη φλούδα του λάιμ και να αρωματίσουν το ποτό.
Έριξε λίγο ούζο, παγάκια, λίγο ακόμα φρέσκο μάραθο (πάλι τα ψιλά, τρυφερά κλωναράκια) και γέμισε το ποτήρι με σόδα.
Το ούζο στην Ελλάδα είθισται να πίνεται μόνο με νερό και πάγο, ταιριάζει ωστόσο πολύ με το λεμόνι, επομένως και με το λάιμ. Όσο για το πόσο ταιριάζει με τον μάραθο, το Παράξενο Πιρούνι δε χρειάζεται να το αναφέρει καν.
Μοχίτο ή κάτι σαν μοχίτο στα ελληνικά, με ούζο λοιπόν. Γιατί όχι;
0 σχόλια