Μαργαρίτα με καρπούζι και
Κερκυραϊκή τσιτσιμπύρα

Αυγούστου 17, 2018

tsitsimpyra, kerkyraikh tsitsimpyra, margarita karpouzi, cocktail me tsitsimpyra

Το Παράξενο Πιρούνι θεωρεί πως τα κοκτέιλ ανήκουν κανονικότατα στη μαγειρική.
Συνδυάζεις μερικά βασικά ποτά με λικέρ, χυμούς - πολτούς φρούτων και λαχανικών, αναψυκτικά, ροφήματα, σιρόπια, γάλα, κρέμες γάλακτος, παγωτά, βότανα, μυρωδικά, μπαχαρικά…κτλ και φτιάχνεις μια μικρή συνταγούλα χωρίς κατσαρόλες, φούρνους ή τηγάνια, άντε το πολύ - πολύ να χρειαστείς ένα μπλέντερ και μια παγοθήκη.
Τα κοκτέιλ με καρπούζι κατά τη θερινή περίοδο, βλέπει πως έχουν επίσης ζήτηση. Να λοιπόν και η δική του εκδοχή για Κερκυραϊκή μαργαρίτα καρπούζι:

Πολύ απλά, παίρνεις μια φέτα καρπούζι την οποία πολτοποιείς (με το μπλέντερ ή ακόμα και με το χέρι σου σε πιάτο), βάζεις τον πολτό σε ψηλό γυάλινο ποτήρι, προσθέτεις τεκίλα, λίγο λικέρ πορτοκαλιού (το Παράξενο Πιρούνι έβαλε λικέρ κουμ κουάτ), μερικά παγάκια και απογεμίζεις το ποτήρι με τσιτσιμπύρα!

Το Παράξενο Πιρούνι έφτιαξε αυτό το κοκτέιλ στην παράξενη Κέρκυρα, γι' αυτό και το "πείραγμα" με το λικέρ κουμ κουάτ και την τσιτσιμπύρα.
Εσύ μπορείς να βάλεις όποιο αναψυκτικό ή χυμό σου αρέσει, ή και μόνο τεκίλα, λικέρ, πάγο και πολτό καρπούζι. Μπορείς επίσης να τρίψεις τον πάγο και να βάλεις όλα τα υλικά να χτυπηθούν στο μπλέντερ (εκτός από το αναψυκτικό, γιατί θα αφρίσει αρκετά).

Πίνεται με καλαμάκι, μπαλκόνι και καλή παρέα (κι αν δεν έχεις παρέα εκεί στην εξοχή, θα βρεις πολύ σύντομα αυτή των κουνουπιών -δυστυχώς το αλκοόλ τα τραβάει, το Παράξενο Πιρούνι το έχει παρατηρήσει!)

You Might Also Like

2 σχόλια