Κοκτέιλ αλά ελληνικά:
Bloody Mary με ούζο

Αυγούστου 09, 2018

κοκτέιλ με ούζο, κοκτέιλ με ούζο και ντομάτα, ούζο και ντομάτα, ποτό με ούζο, ποτό με ντομάτα, ντομάτα και ούζο, ελληνικά κοκτέιλ, δημιουργικά κοκτέιλ

Ελληνικό καλοκαίρι, η απόλυτη εικόνα: Μετά την παραλία και το κολύμπι ντοματοσαλάτα ή χωριάτικη, ψαρομεζέδες και από δίπλα ούζο, ή μπύρα.

Το ούζο λοιπόν και η ντομάτα δεν είναι καθόλου άσχετα μεταξύ τους. Και επειδή αυτές τις μέρες το Παράξενο Πιρούνι βουτάει και δε μαγειρεύει, το σημερινό κοκτέιλ που μπορεί να ανοίξει την όρεξη πριν τους γαύρους, τα καλαμαράκια και τις μακαρονάδες θαλασσινών συνδυάζει αυτά τα δύο αγαπημένα καλοκαιρινά υλικά.

Φτιάχνεται πανεύκολα:
Απλά υπολογίζεις να βάλεις τρία μέρη (μετράς σε φλιτζάνια, γραμμάρια, ό, τι θέλεις) χυμό φρέσκιας ντομάτας, την οποία κόβεις και πιέζεις με το χέρι (όχι στο μπλέντερ γιατί την κάνει πολτό και εσύ θέλεις το "νερό" της ντομάτας) και σουρώνεις μετά για να φύγουν οι σπόροι, και ένα μέρος ούζο.
Αλάτι, πιπέρι, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, λίγες σταγόνες ταμπάσκο, παγώνεις καλά στο ψυγείο για κάποια ώρα κι αυτό είναι όλο!

You Might Also Like

0 σχόλια