Στραγαλοπαγωτό με γεύση καφέ

Ιουνίου 10, 2025

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Μετά τη
στραγαλομακαρονάδα, τη στραγαλόσουπα, τη στραγαλοπίτσα και τη στραγαλοσπανακόπιτα, το Παράξενο Πιρούνι έρχεται δυναμικό και θερινό στο φουλ με τι άλλο? Στραγαλοπαγωτό!

Εννοείται πως είναι χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, με χαμηλές θερμίδες και λιπαρά και επιπλέον vegan ή νηστίσιμο (για όποιον δεν κατάλαβε 😊). Και περιττό να αναφέρει το Παράξενο Πιρούνι πως τα στραγάλια δεν τα καταλαβαίνεις καθόλου καθώς το άρωμα του καφέ σε συνδυασμό με την καραμελένια γεύση των βασιλικών χουρμάδων κάνουν το παγωτό υπερνόστιμο και καλοκαιρινά σέξυ!

Το μόνο ας πει κανείς "δύσκολο" ή καλύτερα χρονοβόρο, είναι πως τα στραγάλια θα χρειαστεί να μουλιάσουν σε βραστό νερό για 24 ώρες για να μαλακώσουν σχετικά. Το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε τα 2/3 περίπου από τη συσκευασία των αγαπημένων του αφράτων, ανάλατων στραγαλιών (200 γραμμάρια καθαρό βάρος) και τη μέρα που είχε αποφασίσει να φτιάξει το παγωτό τα σούρωσε, τα χώρισε στα δύο και τα έβαλε στο multi μαζί με 3 - 4 μόνο απλά υλικά.

Το Παράξενο Πιρούνι είχε φτιάξει ένα διπλό εσπρεσάκι μέσα στο οποίο όπως ήταν ζεστό, διέλυσε ένα κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ. Είχε επίσης πλύνει, αφαιρέσει το κουκούτσι και ψιλοκόψει 10 βασιλικούς χουρμάδες. Κανέλα σκόνη και μοσχοκάρυδο σκόνη υπάρχει πάντα στην κουζίνα του. Τέλος, είχε αγοράσει και μια συσκευασία φυτικό ρόφημα βρώμης (εσύ βάλε όποιο φυτικό ρόφημα προτιμάς) από το οποίο χρησιμοποίησε το μισό περίπου (ένα λίτρο καθαρό βάρος, δηλαδή περίπου μισό λίτρο).

Στο multi σε δύο δόσεις, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε τα μισά στραγάλια, το μισό εσπρέσο με τον στιγμιαίο καφέ, τους μισούς ψιλοκομμένους χουρμάδες, λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο σκόνη και λίγο από το ρόφημα βρώμης. Ρίχνοντας κι άλλο από το ρόφημα βρώμης, το Παράξενο Πιρούνι σταμάτησε όταν το μίγμα είχε γίνει ομοιογενές και παχύρρευστο, σαν σπιτικό παγωτό πριν... παγώσει. 😊

Επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα στραγάλια, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε όλο το μίγμα του στραγαλοπαγωτού του σε ένα τάπερ, έκλεισε με το καπάκι και τοποθέτησε στην κατάψυξη, φροντίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το βγάζει και να το χτυπάει στο multi λίγο - λίγο έτσι ώστε να αποκτήσει ωραία και μαλακιά υφή.

Αντί λοιπόν να φτιάξεις έναν φρέντο εσπρέσο σκέτο και για να σπάσεις λίγο την πικρίλα να φας και έναν - δυο χουρμάδες με κανένα ξηρό καρπό για να σε "πιάσει", δοκίμασε να φτιάξεις το μοναδικό αυτό στραγαλοπαγωτό, όπως μόνο το Παράξενο Πιρούνι ξέρει να φτιάχνει και φυσικά μετά να σου δείχνει! 🍨

Μέχρι την επόμενη καλοκαιρινή συνταγή, παραξενοπιρουνίσια φιλιά! 💋

You Might Also Like

0 σχόλια