Φάβα με ψητά βερίκοκα

Ιουνίου 17, 2025

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Εδώ και καιρό, το Παράξενο Πιρούνι είχε φάει κόλλημα να βρει κάπου φάβα Σαντορίνης. Έχει λένε διαφορά σε γεύση από τις υπόλοιπες. Η αλήθεια είναι- σύμφωνα με τα ταπεινά παραξενοπιρουνίσια γούστα πάντα- πως η φάβα δεν είναι και από τα νοστιμότερα όσπρια. Ακόμα και η Σαντορίνης που σε ντελικατέσεν κατάστημα των Νοτίων Προαστίων, τελικά βρέθηκε. Επομένως, το Παράξενο Πιρούνι βρήκε την ευκαιρία να κάνει με αυτήν και πάλι τα δικά του!

Το Παράξενο Πιρούνι ξέπλυνε καλά τη φάβα και την έβαλε να βράσει σε αναλογία 1:4 (ένα μέρος φάβας, 4 μέρη νερού) μαζί με ένα κρεμμύδι και ένα καρότο. Αφού σιγόβρασε για μια ώρα περίπου και απορρόφησε το νερό, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και πολτοποίησε τη φάβα με το ραβδομπλέντερ.

Ενώ η φάβα έβραζε, το Παράξενο Πιρούνι είχε πλύνει και κόψει στη μέση 4 μέτρια βερίκοκα τα οποία είχε αφήσει να μαρινάρονται στο ψυγείο μέσα σε σακουλάκι τροφίμων με λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη και τριμμένο, ξερό δεντρολίβανο. Όταν ήταν να σερβίρει τη φάβα, τα έβαλε κάτω από το γκριλ μέχρι να μαλακώσουν, να ψηθούν και να "καραμελώσουν", περίπου για 20 λεπτά.

Το Παράξενο Πιρούνι σέρβιρε τη φάβα χλιαρή με τα ζεστά, ψητά βερίκοκα και απόλαυσε άλλο ένα ελαφρύ και υγιεινό (όπως πάντα) μα και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο, παραξενοπιρουνίσιο γεύμα!

You Might Also Like

0 σχόλια