Μπισκότα αλμυρά με γεύση πουτανέσκα

Απριλίου 05, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Μπορεί η ονομασία "πουτανέσκα" να φέρνει συνειρμούς και πονηρά χαμόγελα, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως γευστικά πρόκειται για τον πιο μεσογειακά πικάντικο και υγιεινό συνδυασμό υλικών. Αν αφαιρέσεις τις αντζούγιες (που εδώ που τα λέμε δεν τις πολυσυμπαθούμε 😊), τα 5πτυχο ελιές, κάπαρη, σκόρδο, ντομάτα και ρίγανη εξασφαλίζουν φουλ νοστιμιά και επιτυχία!
Το δαιμόνιο Παράξενο Πιρούνι στα πλαίσια της νηστείας και της "clean diet" αν το λέτε έτσι στο χωριό σου, αντί για τη γνωστή μακαρονάδα έφτιαξε αλμυρά, νηστίσιμα, gluten-free και εντελώς προχωρημένα cookies για σνακ -που είχε και καιρό!

Από το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε μια κούπα φακές να μουλιάσουν σε νερό. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας λοιπόν τις σούρωσε, τις έπλυνε καλά και τις έβαλε στο multi με λίγο νέο, φρέσκο νερό να πολτοποιηθούν έτσι ώστε να γίνουν ένα μίγμα που σε όψη και υφή θα θυμίζει έναν χυλό για κρέπες.
Σε αυτόν τον χυλό φακής το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας ταχίνι ολικής, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, πιπέρι, ρίγανη ξερή και 2/3 κουταλιού γλυκού από ένα μπαχαρικό έκπληξη που τσίμπησε από ψαγμένο μαγαζάκι: αποξηραμένη ντομάτα σε σκόνη!

Αφού ξαναπολτοποίησε το παραπάνω μίγμα στο multi, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας κάπαρη που την είχε ξεπλύνει καλά από την άλμη της, μερικές ελιές Καλαμών επίσης καλά πλυμένες και κομμένες σε κομματάκια χωρίς το κουκούτσι και μερικά ντοματάκια πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες.
Ανακάτεψε καλά και απαλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά και με ένα κουταλάκι τοποθέτησε μικρές ποσότητες από το μίγμα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το οποίο είχε απλώσει στη σχάρα του φούρνου.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Τα μπισκότα ψήθηκαν κλασικά στους 180 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να αλλάξουν λίγο χρώμα και να στεγνώσουν.
Μεταφέρονται εύκολα παντού, τρώγονται όλες τις ώρες και ξεγελούν την πείνα με τον πιο νόστιμο και υγιεινό τρόπο. Νηστεία πουτανέσκα κυριολεκτικά στο... τσεπάκι σου! 😉

You Might Also Like

0 σχόλια