Γιαουρτομακαρονάδα

Απριλίου 18, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Πείνασες και σκέφτεσαι να παραγγείλεις γιατί βαριέσαι/δεν πολυ-σκαμπάζεις να μαγειρέψεις, αλλά έχεις μόνο δυο ευρώ κι εκτός από φτωχός είσαι κι ανυπόμονος και δε θες να περιμένεις πάνω από πέντε λεπτά? Ε, τότε φτιάξε αυτή τη σούπερ εύκολη, γρήγορη, φτηνή και υγιεινή παραξενοπιρουνίσια γιαουρτομακαρονάδα!

Ενώ έχεις βάλει τα μακαρόνια σου να βράζουν (το Παράξενο Πιρούνι έβαλε σπαγγέτι ολικής άλεσης), ανοίγεις ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% σε λιπαρά και βάζεις το μισό στο πιάτο που θα σερβίρεις τα μακαρόνια σου. Το ανακατεύεις με ένα κουταλάκι πελτέ ντομάτας, ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι σκόρδο σκόνη, ένα κουταλάκι πάπρικα γλυκιά και ένα κουταλάκι από το παρακάτω μπαχαρικό έκπληξη:

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Παράξενο Πιρούνι προμηθεύτηκε το παραπάνω σακουλάκι καθώς και πολλά άλλα καλούδια από την αγορά Μοδιάνο στη νόστιμη Θεσσαλονίκη και στη μακαρονάδα του σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά έδωσε πραγματικά μια γεύση πίτσας! 
Εσύ βέβαια αν δεν το έχεις, πολύ απλά δεν το βάζεις. Η πάπρικα κι η σκόνη σκόρδου μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους.

Σουρώνεις λοιπόν τα μακαρόνια όταν θα έχουν βράσει και τα ανακατεύεις με αυτή τη σος γιαουρτιού που ετοίμασες, "δένοντας" λίγο τη μακαρονάδα πάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας να ομογενοποιηθεί η σος με τα ζυμαρικά.

Σερβίρεις αμέσως με τριμμένο τυρί αν θέλεις ή ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Φάε μαζί και τη σαλάτα σου για να είσαι κομπλέ, γιατί όχι? Θα δεις πως πιο γρήγορα έφτιαξες τη μακαρονάδα σου απ' ότι τη συνοδευτική σαλάτα!

You Might Also Like

0 σχόλια