Παγωτό παρφέ κουμ κουάτ

Αυγούστου 12, 2022

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Κατευθείαν από τη μαμά Κέρκυρα, το ευωδιαστό και βελούδινο αυτό παγωτό παρφέ που περιέχει τα πιο διαλεχτά προϊόντα του νησιού θα σε κάνει να παραμιλάς, ακόμα και οράματα να βλέπεις! Μια μπάλα και μόνο είναι ικανή να σου κάνει καντάδα, να σε πάει βόλτα στα καντούνια της παλιάς πόλης, να σε ανεβάσει μέχρι και στον Παντοκράτορα! 😊

Υπερβολικό όπως πάντα, το Παράξενο Πιρούνι σταματάει εδώ τον πρόλογο και περνάει στο κυρίως θέμα που δεν είναι άλλο από τη συνταγή και πως θα τη φτιάξεις κι εσύ!

Υλικά:

- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά
- ένα κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
- ένα βαζάκι μαρμελάδα κουμ κουάτ (ήταν 380 γραμμάρια)
- ένα κουτάκι μάντολες (100 γραμμάρια)
- λίγο λικέρ κουμ κουάτ 
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- λίγο κουμ κουάτ γλασέ ψιλοκομμένο

Το Παράξενο Πιρούνι αναγκαστικά θα κάνει μια μικρή τοποθέτηση προϊόντος καθώς χρειάζεται να αναφέρει πως το αποτέλεσμα δε θα ήταν το ίδιο αν δεν είχε χρησιμοποιήσει τα τοπικά Κερκυραϊκά προϊόντα του Βασιλάκη. Όλα τα κουμ-κουατοειδή αλλά και οι μάντολες είναι της φίρμας του εκλεκτού αυτού τοπικού παραγωγού.

Το παγωτό παρφέ είναι πανεύκολο να φτιαχτεί, αρκεί να έχεις ένα μίξερ -κανονικό ή και χειρός! Το φτιάχνεις απόγευμα, το ξεχνάς στην κατάψυξη όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα βγαίνει μαλακό και αφράτο, ενώ διατηρείται για πολλές μέρες έτσι (όχι πως θα μείνει για πολλές μέρες βέβαια...😊)
Η εκτέλεση λοιπόν απλούστατη: Χτυπάς την κρέμα γάλακτος στο μίξερ (καλό είναι να είναι καλά παγωμένη από το ψυγείο και ακόμα καλύτερο να είναι παγωμένα από το ψυγείο και το μπολ και τα "χτυπητήρια" του μίξερ) και όταν γίνει στην υφή και την όψη σαν στραγγιστό γιαούρτι (όχι να γίνει σφιχτή σαντιγύ), προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια τη μαρμελάδα ανακατεύοντας πολύ απαλά τώρα.

Τις μάντολες τις τρίβεις στο multi να γίνουν ψιλά - ψιλά κομματάκια (για όποιον δεν ξέρει, οι μάντολες είναι αμύγδαλα ψημένα με καραμέλα και κακάο, άρα τα τρίμματα είναι στην ουσία μια έτοιμη ωραιότατη πραλίνα, ό,τι πρέπει δηλαδή για παγωτό παρφέ!) και τις προσθέτεις τελευταίες στο μίγμα του παγωτού μαζί με το λικέρ κουμ κουάτ, το ψιλοκομμένο κουμ κουάτ γλασέ και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατεύεις πολύ απαλά με ένα κουτάλι ή μαρίζ ίσα - ίσα να αναμιχθούν και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στην κρέμα, δε θέλεις το παγωτό να χάσει τον "αέρα" του από το υπερβολικό χτύπημα.
Το τοποθετείς σε ένα τάπερ ή άλλο δοχείο που να κλείνει με καπάκι και το αφήνεις για κάποιες ώρες ή για όλη τη νύχτα στην κατάψυξη.

Είναι έτοιμο να το απολαύσεις! Στο Παράξενο Πιρούνι αρέσει να το απολαμβάνει σκέτο, έτσι κι αλλιώς είναι κομπλέ με όλα αυτά που έχει χωρίς να χρειάζεται έξτρα γαρνιτούρες.
Πλούσιο και κρεμώδες, ευωδιαστό και ντελικάτο ταυτόχρονα, το Παράξενο Πιρούνι θα έλεγε πως είναι ευλογημένο από τον ίδιο τον Άγιο Σπυρίδωνα! 🔅😊

You Might Also Like

0 σχόλια