Σορμπέ παντζάρι με σιρόπι βαλσάμικου

Ιανουαρίου 25, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, parakseno pirouni, the odd fork, odd fork

Το Παράξενο Πιρούνι κόντρα στο κρύωμα, στη βουλωμένη μύτη και στον βήχα που έχει γίνει μόνιμος σύντροφος, κράτησε για το τέλος κάτι παγωμένο, παράξενο, γλυκόξινο κι όπως πάντα πανεύκολο: Σορμπέ φουλ στην παντζαρίλα, δηλαδή πράγματι πιο φουλ πεθαίνεις (το Παράξενο Πιρούνι ελπίζει όχι από γρίπη 😏)

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

- 2 φλιτζάνια τσαγιού πολτοποιημένο βραστό παντζάρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- λίγους σπόρους από μαύρο κάρδαμο (κακουλέ) κοπανισμένους σε σκόνη
- ένα ποτηράκι κονιάκ
- σιρόπι/κρέμα βαλσάμικου για το σερβίρισμα

Βάζεις το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση, αποσύρεις από τη φωτιά και όταν το σιρόπι κρυώσει, προσθέτεις το χυμό του λεμονιού, τον πολτό του παντζαριού, το κάρδαμο (εναλλακτικά θα ταίριαζε αντί για κάρδαμο και φρέσκο τριμμένο τζίντζερ) και το κονιάκ. Ανακατεύεις καλά το μίγμα και το τοποθετείς στην κατάψυξη. 
Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, ακολουθείς την απαραίτητη διαδικασία των πολλαπλών, συχνών χτυπημάτων με το μπλέντερ, δηλαδή στην αρχή το χτυπάς μετά από μισή ώρα, μετά ύστερα από μία και κατόπιν, ανά διαστήματα μιας ή μιάμισης ώρας, το χτυπάς λίγο – λίγο στο μπλέντερ όσες περισσότερες φορές μπορείς. 
Όταν θα είναι έτοιμο το σερβίρεις μαζί με λίγη κρέμα βαλσάμικου, συμπληρώνει ιδανικά με τη γλυκόξινη γεύση της το σορμπέ.

Ο επόμενος μήνας Φεβρουάριος θα είναι θεματικός και πάλι, αλλά φυσικά το Παράξενο Πιρούνι δε θα σου πει ποιο είναι το θέμα για να σε κρατήσει σε αγωνία και να του ξανάρθεις.
Μέχρι τότε, σου στέλνει τα πιρουνίσια του φιλιά (που δεν κολλάνε και ιώσεις 😊).

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να σου πω,ότι έχεις "ξεφύγει" τελείως, Έφη μου... Αλλά όντως έχεις και αυτό είναι που σε κάνει πραγματικά μοναδική στο είδος σου, ως παράξενο πιρούνι!
    Μου άρεσε τρελά το χρώμα του σορμπέ σου.
    Καλή εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου! Χαίρομαι πάντα όταν διαβάζω τα σχόλιά σου και εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις! Τι είναι αυτά που διάβασα ότι σταματάς... αλλά και πάλι εσύ ξέρεις και όπως νιώθεις βέβαια. Δύσκολοι καιροί για bloggers, ποιος ξέρει για πόσο θα είμαι κι εγώ ακόμα Παράξενο Πιρούνι :)

      Διαγραφή