Αγγούρι γλυκό κουταλιού με άρωμα άνηθο

Σεπτεμβρίου 16, 2018

αγγούρι γλυκό, γλυκό αγγούρι, γλυκό κουταλιού αγγούρι, μαρμελάδα αγγούρι, αγγούρι μαρμελάδα, σιροπιαστό αγγούρι, σιροπιασμένο αγγούρι, άνηθος γλυκό με αγγούρι

Το Παράξενο Πιρούνι αν δεν ήταν παράξενο, δε θα σκεφτόταν κάθε φορά που τσιμπάει ένα υλικό τι είναι το πιο περίεργο που μπορεί να φτιάξει με αυτό. Τα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς με ένα ταπεινό αγγούρι είναι περισσότερα από τα προφανή. Κάποιος θα ζοριστεί όπως λέει κι ο λαός μας, κάποιος θα δροσιστεί και κάποιος πιο παράξενος, θα γλυκαθεί!
Ναι, είναι γεγονός. Το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε κάτι που ίσως κανείς έως τώρα δεν είχε σκεφτεί: Να κάνει με το αγγούρι ένα ωραιότατο και πανεύκολο, γλυκό κουταλιού!

Υλικά για ένα μικρό βαζάκι: 

- ένα αγγουράκι ή μισό αγγούρι αν είναι μεγάλο
- 3/4 κούπας νερό
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- ένα με δύο κλωναράκια φρέσκου άνηθου
- λίγο λικέρ άνηθου (κλικ εδώ για να το δεις) 

Πλένεις καλά το αγγούρι και το καθαρίζεις μερικώς από τη φλούδα του (επειδή η φλούδα όπως ξέρεις έχει όλες τις βιταμίνες και επιπλέον γεύση και άρωμα, μπορείς να μην καθαρίσεις το αγγούρι εντελώς). Αν όπως το Παράξενο Πιρούνι σκέφτεσαι κι εσύ μήπως όμως πικρίσει αν μείνει αρκετή φλούδα, άσε και μερικά μικρά κομμάτια - λωρίδες φλούδας όπως το καθαρίζεις.
Μετά, κόβεις το αγγούρι σε φετούλες (το Παράξενο Πιρούνι το παράκανε και τις έκοψε πολύ ψιλές). Σε κατσαρολάκι, βάζεις το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και όταν πάρουν μια βράση, βάζεις και τις φέτες αγγουριού και βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει αρκετά πηχτό αλλά -προσοχή!- να μην καραμελώσει.
Τότε, αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις τα κλωναράκια του φρέσκου άνηθου και σκεπάζεις το κατσαρολάκι. Όταν κρυώσει κάπως, προσθέτεις και το λικέρ. Αν δεν έχεις λικέρ άνηθου κανένα πρόβλημα, προσθέτεις λίγο ούζο!

Το βάζεις σε βαζάκι και μέσα στο ψυγείο. 
Είναι πιο νόστιμο κρύο την επόμενη μέρα. Τρώγεται πολύ ευχάριστα μαζί με τυριά (στη φωτο το Παράξενο Πιρούνι το έφαγε με λίγο κατίκι Δομοκού). Και φυσικά εννοείται πως είναι ίσως το μόνο γλυκό που πάει τόσο πολύ και με παγωμένο ουζάκι! 😏

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Όσο πας και γίνεσαι το πιο "παράξενο" πιρούνι, Σκοτεινούλα μου!!
    Καλά δεν νομίζω όντως, πως θα είχε σκεφτεί κανείς να κάνει το αγγούρι, γλυκό κουταλιού για να συνοδέψει ουζάκι, Έφη μου.
    Με "ξεπερνάς"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου! Ας είμαστε παράξενοι στη μαγειρική τουλάχιστον, δεν ενοχλούμε και κανέναν! :) Αν το φας με λίγο κατίκι ή και φετούλα ακόμα πάει πράγματι ωραία με ούζο. Καλημέρα!

      Διαγραφή