Πορτοκάλια γεμιστά με κρέμα σοκολάτας
Φεβρουαρίου 14, 2025Σοκολάτα - πορτοκάλι. Αν ήταν να ενταχθούν σε μια κατηγορία, θα ήταν το ζευγάρι που αν και αντίθετα, έλκονται. Που τελικά ταιριάζουν και μένουν μαζί. Γιατί μπορεί η περιβόητη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φλεβάρη να είναι αφιερωμένη στον έρωτα, αυτό που μένει όμως στην πραγματικότητα είναι η συντροφικότητα, αποτέλεσμα της μακροημέρευσης.
Η σοκολάτα και το πορτοκάλι είναι καιρό σύντροφοι λοιπόν. Το πορτοκάλι στη θεματική νέα συνταγή του Παράξενου Πιρουνιού είναι η... κολώνα της σχέσης και του "σπιτιού" μια και αυτό είναι που κρατάει την κρέμα, της προσφέρει βάση και ασφάλεια.
Πορτοκάλια γεμιστά με σοκολατένια κρέμα! Ελαφρύ γλυκάκι χωρίς ζάχαρη και στην ουσία πρόκειται για κρέμα καραμελέ που ψήνεται σε ατμό, μόνο που δεν έχει καραμέλα και αντί για κάποια φόρμα/φορμάκια, χρησιμοποιούνται πορτοκάλια προσεκτικά αδειασμένα από το εσωτερικό τους!
Το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε 3 μεγαλούτσικα πορτοκάλια τα οποία έπλυνε και σκούπισε. Με ένα κοφτερό, πριονωτό μαχαίρι έκοψε από το κάθε πορτοκάλι ένα "καπάκι" και με κουταλάκι άδειασε την ψίχα του κάθε πορτοκαλιού, μέχρι να φτάσει στο άσπρο μέρος της φλούδας. Δηλαδή σαν να έκανε ντομάτες γεμιστές περίπου. Την ψίχα από το πορτοκάλι φυσικά δεν την πέταξε! Την έβαλε στο multi, σούρωσε καλά και ήπιε ωραιότατο φυσικό χυμό.
Για να φτιάξει την κρέμα, ζέστανε μαζί 250 ml γάλα εβαπορέ light (αδιάλυτο) με 30 γραμμάρια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν και όταν το μίγμα είχε γίνει χλιαρό το έβαλε στο multi μαζί με δύο αβγά και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού και μπλένταρε να γίνει εννιαίο.
Το Παράξενο Πιρούνι γέμισε κάθε πορτοκάλι με την κρέμα, τα τοποθέτησε με προσοχή σε ένα μικρό ταψί που τα χωρούσε φροντίζοντας πως τα πορτοκάλια θα μείνουν όρθια (αν πέφτουν, βάλε κάθε γεμιστό πορτοκάλι μέσα σε ατομικά φορμάκια για ταρτάκια), κάλυψε με αλουμινόχαρτο και έψησε στο φούρνο στο πρόγραμμα με ατμό για πουτίγκα και παρεμφερή γλυκά, για 40 λεπτά. Κάποιος που έχει πιο συνηθισμένο φούρνο που ψήνει με αέρα και αντιστάσεις, πάλι ενώ το ταψάκι είναι καλυμένο με αλουμινόχαρτο (για να μην "αρπάξει" η επιφάνεια), μπορεί να το τοποθετήσει σε μεγαλύτερο ταψί με ζεστό νερό και να ψήσει στον αέρα στους 160 βαθμούς, τεστάροντας με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα για το αν η κρέμα είναι έτοιμη, δηλαδή να έχει σταθεροποιηθεί όπως η γνωστή μας κρέμα καραμελέ.
Αφού τα πορτοκάλια κρύωσαν εντελώς, το Παράξενο Πιρούνι τα έβαλε στο ψυγείο. Σε αντίθεση με τον έρωτα που "τρώγεται" καλύτερα φρεσκοψημένος και καυτός, αυτά εδώ είναι νοστιμότερα και καλύτερα στην κατανάλωση κρύα, ή έστω δροσερά. Αν θες να τονώσεις τη συγκεκριμένη σχέση σοκολάτας και πορτοκαλιού μπορείς να τους γνωρίσεις κι ένα τρίτο "πρόσωπο" όπως τη σαντιγύ, ή να κάνεις τη σοκολάτα να φροντίσει κάπως παραπάνω τον εαυτό της (όχι πως το χρειάζεται βέβαια, είπαμε λόγω της ημέρας 😊) ενισχύοντας τη με κακάο σκόνη ή τρούφα ή κάποια σος σοκολάτας.
Ό,τι και να κάνεις, το ζευγάρι καλά θα περάσει και φυσικά μαζί κι εσύ που τίμησες την επέτειο τους! 💘
0 σχόλια