Παγωτό γιαούρτι με δυόσμο

Απριλίου 21, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Καιρό έχει το Παράξενο Πιρούνι να ανεβάσει συνταγή για παγωτό! Τώρα που μπήκε (ελπίζει) η αγαπημένη άνοιξη σιγά - σιγά αρχίζουμε τα κοντομάνικα, μερικοί τα μπάνια και φυσικά (για τους ελάχιστους που τα είχαν σταματήσει το χειμώνα), αρχίζουμε και τα παγωτά! 🍨
Το συγκεκριμένο παγωτό έχει βέβαια ζάχαρη, αλλά είναι αρκετά χαμηλό σε λιπαρά και φουλ δροσιστικό και αρωματικό!

Θα χρειαστείς τα παρακάτω λίγα και απλά υλικά:

- μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 180 γραμμάρια γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (και light αν θέλεις)
- 200 γραμμάρια κρυσταλλική, λευκή ζάχαρη
- μια χούφτα φρέσκα, τρυφερά φυλλαράκια δυόσμου
- ξύσμα από ένα μικρό, πράσινο λάιμ 

Στο multi αλέθεις τη ζάχαρη μαζί με τα φύλλα του δυόσμου (καλά πλυμένα και όσο γίνεται στεγνωμένα), μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, πράσινη πάστα. 
Ανακατεύεις το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ, την πάστα δυόσμου - ζάχαρης και το ξύσμα από το λάιμ (αν θέλεις μπορείς να βάλεις και ξύσμα από λεμόνι, το λάιμ είναι απλώς πιο αρωματικό) και όταν το μίγμα ενοποιηθεί, το τοποθετείς σε ένα σκεύος ή τάπερ και στην κατάψυξη, βγάζοντας το κάθε τόσο και χτυπώντας το λίγο - λίγο με το multi (για να βγει μαλακό) -σε περίπτωση που δεν έχεις παγωτομηχανή. 
Όσες περισσότερες φορές το χτυπήσεις, τόσο το καλύτερο!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Σερβίρεται καλύτερα την επόμενη μέρα (ύστερα δηλαδή από τα πολλά multi-χτυπήματα της προηγούμενης), αφού το αφήσεις κανένα δεκάλεπτο να μαλακώσει για να βγάλεις έτσι πιο εύκολα μπάλες παγωτού.
Αν θέλεις -όπως είθισται- και κάποιο topping, λίγο τριμμένο ανάλατο φυστίκι Αιγίνης ή σιρόπι μαύρης σοκολάτας ταιριάζουν ωραία, το Παράξενο Πιρούνι βέβαια το κατανάλωσε σκέτο για να "ακούσει" καλύτερα τον αγαπημένο του δυόσμο. 😊

You Might Also Like

0 σχόλια