Μακαρονάδα με χούμους μπρόκολου

Νοεμβρίου 11, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αυτές οι μακαρονάδες που φτιάχνονται στο τσακ μπαμ με ό,τι υλικά βρίσκεις πρόχειρα εκείνη τη στιγμή, είναι και οι πιο πετυχημένες! Όπως αυτή εδώ η φανταστική vegan μακαρονάδα με κάτι σαν χούμους μπρόκολου, που το Παράξενο Πιρούνι σκάρωσε ένα απόγευμα επιστρέφοντας σπίτι πεινασμένο και δεν κρατιέται να μην τη μοιραστεί!

Υπήρχε περίσσευμα βραστού μπρόκολου που το Παράξενο Πιρούνι δεν είχε όρεξη να φάει ξανά με λεμόνι και ψωμί -άντε και λίγο τυρί, και σκέφτηκε να το εξελίξει λίγο.


Ενώ τα μακαρόνια του έβραζαν, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε το βρασμένο μπρόκολο σε κομματάκια στο multi και πρόσθεσε λίγο από το μακαρονόζουμο. Πολτοποίησε να γίνει μια λεία κρέμα και πρόσθεσε ένα γεμάτο κουταλάκι ταχίνι ολικής, λίγο σκόρδο σκόνη, λίγο κίμινο σκόνη, λίγο κουρκουμά και πιπέρι. Τελευταία στιγμή πρόσθεσε και λίγη κάπαρη που του έκλεισε το μάτι από το βαζάκι στο ψυγείο και ξαναπολτοποίησε.

Όταν τα μακαρόνια του έβρασαν τα σούρωσε και τα ανακάτεψε αμέσως με το μίγμα -κάτι σαν χούμους- μπρόκολου που ετοίμασε.
Προέκυψε μια κρεμώδης, χορταστική και το Παράξενο Πιρούνι θα έλεγε μερακλίδικη νηστίσιμη μακαρονάδα, που το ικανοποίησε υγιεινά, εύκολα και γρήγορα!

You Might Also Like

0 σχόλια