Trifle με κρέμα βασιλικού, τσουρέκι σοκολάτας και βατόμουρα

Σεπτεμβρίου 22, 2021

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το ένα φέρνει τ' άλλο και αφού το Παράξενο Πιρούνι περνάει τη φάση βατόμουρου, με το ψωμί σοκολάτας με βατόμουρα της προηγούμενης ανάρτησης σκάρωσε ακόμα ένα βατομουρογλυκό στο τσακ μπαμ! 
Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι ψυγείου, πάντα με ένα τσικ "παραξενιάς" βέβαια, ιδανικό για να προσφέρεις σε ξαφνικές επισκέψεις ή για να ικανοποιήσει απογευματινές -και πάσης ώρας- υπογλυκαιμίες!

Υλικά:

Για την κρέμα βασιλικού:

- 1 μεγάλη κούπα γάλα εβαπορέ
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2/3 κούπας (περίπου, με το μάτι) φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 50 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος

Σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου το γάλα με τη ζάχαρη και τα φυλλαράκια του βασιλικού με κλειστή την κατσαρόλα. Πολτοποιείς στο μπλέντερ, σουρώνοντας το μίγμα καλά και πιέζοντας να βγάλει το άρωμα του ο βασιλικός.
Διαλύεις το κορν φλάουρ σε μια κουταλιά νερό και το προσθέτεις στο γάλα βασιλικού. Βάζεις το μίγμα ξανά στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο στο καυτό μίγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Αφήνεις την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα αλλά και για να αφρατέψει και αν δεν την χρησιμοποιήσεις αμέσως, τη διατηρείς στο ψυγείο.

Επιπλέον:

- 4 περίπου φέτες ψωμί σοκολάτας με βατόμουρα ή κέικ σοκολάτας σε κυβάκια
- φρέσκα βατόμουρα (γύρω στη μια κούπα)
- λίγο φρέσκο βασιλικό για διακόσμηση

Σε τρία ποτήρια της σαμπάνιας, φτιάχνεις στρώσεις:
Πρώτα, μια στρώση με τα κυβάκια από το ψωμί/κέικ σοκολάτας (στον πάτο του ποτηριού), μετά καλύπτεις με κρέμα βασιλικού, στη συνέχεια μια στρώση με βατόμουρα, μετά άλλη μια στρώση με ψωμί/κέικ σοκολάτας και τελειώνεις με κρέμα βασιλικού.
Διακοσμείς με φυλλαράκια βασιλικού και βατόμουρα.

You Might Also Like

0 σχόλια