Cookies με βατόμουρα και βασιλικό

Σεπτεμβρίου 05, 2021


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το αφιέρωμα στα βατόμουρα συνεχίζεται! Cookies a.k.a. μαλακά μπισκότα με βατόμουρα λοιπόν, ενισχυμένα με βασιλικό και λεμόνι που θα φέρουν άρωμα δάσους στην κουζίνα σου καθώς ψήνονται!

Υλικά για 58 μέτρια cookies (2 ταψιά περίπου):

- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
- μισή κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και χοντροτριμμένα στο multi
- 2/3 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
- μια γεμάτη χούφτα φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού
- ξύσμα μισού λεμονιού
- 85 γραμμάρια βούτυρο που έχει μαλακώσει εκτός ψυγείου
- 2/3 φλιτζανιού τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- ένα 
φλιτζάνι βατόμουρα

Πλένεις καλά τα φυλλαράκια του βασιλικού και τα αλέθεις στο multi μαζί με τη ζάχαρη. Θα προκύψει μια ωραία και πολύ αρωματική πράσινη πάστα. 
Σε μπολ ανακατεύεις αλεύρι με αμύγδαλα, προσθέτεις τη ζάχαρη βασιλικού, το βούτυρο, το γάλα και το ξύσμα του λεμονιού και ζυμώνεις λίγο με το χέρι να προκύψει ένας ωραίος χυλός για cookies. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο αλεύρι ή γάλα παραπάνω.

Τέλος προσθέτεις τα φρέσκα, πλυμένα και στεγνωμένα βατόμουρα και ανακατεύεις ελαφρά να πάνε παντού.
Σε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη σχάρα του φούρνου βάζεις με 2 κουταλάκια του γλυκού μπαλίτσες ζύμης και ψήνεις όπως πάντα σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Τα παραξενοπιρουνίσια βατομουρομπισκότα βγήκαν σούπερ -αναμενόμενο ήταν εξάλλου- και όπως φαίνεται παραπάνω κάποιος προσπάθησε να τα κλέψει πριν αυτά προλάβουν να κλέψουν περισσότερες καρδιές! 😊

You Might Also Like

2 σχόλια