Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα και κουμ κουάτ

Ιανουαρίου 11, 2019

κορμός με λευκή σοκολάτα, μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα, κορμός στρατσιατέλα, μωσαϊκό με κουμ κουάτ, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Ύστερα από τους παράξενους λαχανοντολμάδες της προηγούμενης ανάρτησης, τώρα χρειάζεται και γλυκό.
Ένας κορμός ή μωσαϊκό λίγο διαφορετικό με λευκή σοκολάτα και Κερκυραϊκά υλικά, το οποίο βέβαια αποτελεί προϊόν της φαντασίας του δημιουργού του και δεν πρόκειται για κάποιο παραδοσιακό γλυκό του νησιού. Το Παράξενο Πιρούνι ωστόσο προειδοποιεί, το post περιέχει τοποθέτηση προϊόντος!

Υλικά για μια μικρή ορθογώνια μακρόστενη φόρμα:

- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 8 κουλουράκια μετρίου μεγέθους
- 1 σακουλάκι νιφάδες μαύρης σοκολάτας (100 γραμμάρια)
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- ένα ποτηράκι του λικέρ, λικέρ κουμ κουάτ 
- λίγο κουμ κουάτ γλασέ ψιλοκομμένο (2/3 κούπας περίπου)

Το Παράξενο Πιρούνι δεν είχε σπιτικά κουλουράκια ή μπισκότα για το μωσαϊκό του, γι' αυτό αγόρασε τα κουλουράκια πορτοκαλιού του Σουπιώνη τα οποία είναι ακριβώς σαν της μαμάς και το Παράξενο Πιρούνι δε χάνει την ευκαιρία να τα βουτήξει στον καφέ του όποτε πηγαίνει στο νησί. Επιπλέον, το λικέρ και τα κουμ κουάτ γλασέ ήταν του Βασιλάκη, ο οποίος κατά τη γνώμη του Παράξενου Πιρουνιού είναι ο καλύτερος σε ό,τι αφορά τον τομέα Κερκυραϊκό κουμ κουάτ.
Για να φτιάξει το λαχταριστό αυτό γλυκό, το Παράξενο Πιρούνι δεν είχε παρά να λιώσει τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, να την ανακατέψει πρώτα με το τυρί κρέμα, μετά με τα κουλουράκια θρυμματισμένα με το χέρι και στη συνέχεια με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αντί να πλάσει το μίγμα σε ρολό, το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε να το τοποθετήσει σε μια φόρμα, να το αφήσει αρκετές ώρες στο ψυγείο και να το κόψει έτσι σε φέτες -όπως ήλπιζε- πιο ευπαρουσίαστες. Τι να γίνει, όταν είσαι food blogger σκέφτεσαι όχι μόνο το περιεχόμενο αλλά και τη βιτρίνα.

κορμός με λευκή σοκολάτα, μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα, κορμός στρατσιατέλα, μωσαϊκό με κουμ κουάτ, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Ο συνδυασμός της λευκής σοκολάτας με τα τρίμματα της μαύρης μαζί με τα υπέροχα κουλουράκια του αγαπητού Σουπιώνη αλλά και του γλυκόπικρου, αρωματικού κουμ κουάτ όπως μόνο ο επίσης φίλτατος Βασιλάκης ξέρει να φτιάχνει στην Κέρκυρα χρόνια τώρα, έκαναν το γλυκό αυτό καταπληκτικό μεν, αλλά με θνητή υπόσταση και σύντομη διάρκεια ζωής δε 😏
Φυσικά, κάνοντας χρήση σπιτικών καλοφτιαγμένων κουλουριών και κομματιών από γλυκό πορτοκάλι ή νερατζάκι (σκουπισμένα από το σιρόπι τους εννοείται), μπορείς κι εσύ να φτιάξεις αυτό το φοβερό μωσαϊκό και να εντυπωσιάσεις φίλους και γνωστούς κι ας μην είσαι στην Κέρκυρα (σου εύχομαι όμως κάποια στιγμή να πας!).

κορμός με λευκή σοκολάτα, μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα, κορμός στρατσιατέλα, μωσαϊκό με κουμ κουάτ, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Αν και με την λευκή σοκολάτα δεν τα πάω πολύ καλά, όως με την μαύρη δηλαδή, που την τσακίζω... Ο κορμός σου φαίνεται άκρως ευπαρουσίαστης Έφη μου.
    Τώρα αν μάθεις και κανένα μυστικό Κερκυραϊκό για το πως κάνουν το κουμ κουατ, γλασε, και μου το μεταφέρεις πολύ θα το εκτιμούσα. Η φετινή παραγωγή μάλλον ολοκληρώθηκε. Πάνω στα δεντράκια μου, έχουν μείνει κάτι λίγα, οπότε ένα πειραματισμό θα τον έκανα σίγουρα.

    Καλή, Ειρηνική, Γαλήνια και πολύ Γευστική Νέα Χρονιά, σου εύχομαι και από εδώ, ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Πηνελόπη μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Να έχεις κι εσύ μια υπέροχη χρονιά, με όλα όσα επιθυμείς! Κουμ κουάτ αγόραζα και αγοράζω συχνά όταν βρίσκομαι στην Κέρκυρα και ποτό για τα γλυκά μου και γλυκό ή γλασέ, να το φτιάξω μόνη μου δεν το έχω επιχειρήσει, δε γνωρίζω κανένα χρήσιμο μυστικό δυστυχώς.. αν μάθω όμως εννοείται πως θα κάνω ένα update!

      Διαγραφή
  2. Πόσο νόστιμο και αρωματικό θα πρέπει να είναι! Λατρεύω τα κουμ κουάτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιο αρωματικό από τα πορτοκάλια σίγουρα, έκανε τον κορμό ξεχωριστό!

      Διαγραφή