Σούπα με μπύρα Corfu Real Ale Bitter

Ιανουαρίου 16, 2019

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, σούπα μπύρας, σούπα με μπύρα, κερκυραϊκή σούπα, κερκυραϊκή μπύρα με σούπα, μπύρα με σούπα, σούπα με μπύρα, σούπα με ποπ κορν

Τον τελευταίο καιρό, στο διαδικτυακό σπίτι του Παράξενου Πιρουνιού μυρίζει Κέρκυρα! Λογικό αν σκεφτείς ότι όπως λένε άνθρωποι και πιρούνια, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Τη σημερινή σούπα προφανώς και δεν την φτιάχνουν τίποτα γιαγιάδες στα χωριά του νησιού, απλώς περιέχει μπύρα Κερκυραϊκή κι επιπλέον σούπα με μπύρα είναι από μόνο του κάτι παράξενο, άρα μ' ένα σμπάρο δυο τριγώνια! 
Βέβαια μια καλή αμερικάνικη ή αγγλική stout/porter θα ήταν ιδανική γι' αυτή τη συνταγή αλλά μια και στο εν λόγω νησί οι επιλογές ήταν λίγες, η Corfu Real Ale Bitter που έχει όχι τόσο έντονα αλλά ωστόσο ευδιάκριτα αρώματα καφέ/καβουρδιστού, φάνηκε στο Παράξενο Πιρούνι καλή για τη μπυρο-σούπα! 

Υλικά: 

- ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ένα μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
- ένα κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- ένα φλιτζάνι μπύρα Corfu Real Ale Bitter (ή όποια νομίζεις πως ταιριάζει)
- ένα φλιτζάνι σπιτικό ζωμό κρέατος
- ένα φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
- λίγο θυμάρι ξερό τριμμένο
- μια χούφτα τριμμένο τυρί που λιώνει της αρεσκείας σου
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- έξτρα μπύρα για το σερβίρισμα
- ποπ κορν για το σερβίρισμα (αν θέλεις)

Ξεκινάς σωτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο κρεμμύδι, καρότο και σέλινο. Μετά από λίγο προσθέτεις και το σκόρδο. Προσθέτεις το αλεύρι και σωτάρεις για λίγο να απορροφηθεί. Τότε ρίχνεις τη μπύρα και μετά από λίγο το ζωμό, το γάλα και το θυμάρι. Αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει με κλειστή την κατσαρόλα για 10 - 15 λεπτά μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν.
Αποσύρεις από τη φωτιά και πολτοποιείς τη σούπα στο μπλέντερ. Αν θέλεις η σούπα να έχει μια λεία και βελούδινη υφή, την περνάς και από σουρωτήρι (το Παράξενο Πιρούνι το έκανε). Όπως είναι ζεστή ακόμα προσθέτεις λίγη έξτρα μπύρα (το Παράξενο Πιρούνι έβαλε 1/4 φλιτζανιού τσαγιού) για πιο έντονη μπυρο-γεύση (αυτό είναι προαιρετικό), ρίχνεις λίγο τυρί κίτρινο τριμμένο και δοκιμάζεις για το πόσο αλάτι και πιπέρι θέλεις να βάλεις.
Τη σερβίρεις αμέσως ζεστή και αν θέλεις να ξεφύγεις λίγο από τα κλασικά σουπο-συνοδευτικά όπως κριτσίνια, κρουτόν και κρακεράκια, το Παράξενο Πιρούνι σου προτείνει να δοκιμάσεις να φτιάξεις και να τσιμπήσεις μαζί με τη σούπα λίγο ποπ κορν! 

Και αυτή η μπυρο-συνταγή σούπας, είναι πιθανότατα η απόδειξη για το ότι η μπύρα δεν καταναλώνεται μόνο παγωμένη τελικά, αλλά και αχνιστή! 😏

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Ωραία σουπίτσα πλούσια σε γεύση και άρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Μαρία μου! Το πόσο πλούσια θέλουμε να την κάνουμε μπορούμε να το ρυθμίσουμε βέβαια, εγώ έβαλα μπόλικο τυρί που έλιωσε ενώ ήταν ζεστή και ήταν τέλεια. Ταιριάζει το κίτρινο τυρί και με τη μπύρα εξάλλου.

      Διαγραφή