Μπισκότα σοκολάτα - κάστανο χωρίς ζάχαρη

Νοεμβρίου 09, 2019

μπισκότα, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Ξυπνάς ένα πρωί Κυριακής κι ετοιμάζεσαι -αν είσαι σαν το Παράξενο Πιρούνι- να βγεις έξω για βόλτα/άσκηση/γευστική εξερεύνηση. Κι εκεί που έχεις βάλει παπούτσια, αρχίζει να βρέχει... Τι άλλο μπορείς να κάνεις λοιπόν, πέρα από το να ψήσεις εύκολα, νόστιμα κι υγιεινά μπισκότα για τις δύσκολες εργάσιμες ημέρες?

Για 17 τέτοια μικρά μπισκοτάκια, το Παράξενο Πιρούνι έλιωσε μια καλά ώριμη μπανάνα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, μια χούφτα αμύγδαλα χοντροτριμμένα στο μούλτι, κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (λίγα, βασικά τα τελευταία που του είχαν μείνει γιατί όπως θα παρατήρησε ο σωστός, τακτικός αναγνώστης του Παράξενου Πιρουνιού, περνούσε τη φάση κάστανου αυτές τις μέρες), μια μαύρη σοκολάτα των 100 γραμμαρίων με στέβια κομμένη σε κομματάκια και τέλος, νιφάδες βρώμης, τόσες όσες χρειάστηκαν έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια "ζύμη" που να μην κολλάει πολύ (οκ, λίγο θα κολλάει) στα χέρια.
Το Παράξενο Πιρούνι έπλασε 17 μπισκοτάκια με αυτό το μίγμα λοιπόν, τα τοποθέτησε επάνω σε χαρτί ψησίματος και τα έψησε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς με αέρα. Σε είκοσι λεπτά περίπου, τα μπισκότα ήταν έτοιμα.

Το Παράξενο Πιρούνι τα άφησε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσει και τα μεταφέρει στο κουτί τους, από το ανοιχτό παράθυρο όμως μπήκαν απρόσμενοι επισκέπτες, αποφασισμένοι να αρπάξουν κάστανα και μπισκότα και να φύγουν!
Το Παράξενο Πιρούνι κατάφερε να εξημερώσει τελικά το πλασματάκι της φωτογραφίας, κι αφού το άφησε να φάει όσα μπισκότα ήθελε, το πήρε τελικά συντροφιά στην -έστω και συννεφιασμένη- Κυριακάτικη βόλτα του!

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Μπισκότα...κάστανα...ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ μύρισαν Σκοτεινούλα μου!
    Ωραία η ιδέα και δίκιο είχε ο "απροσκάλεστος" να ρθει να γλυκαθεί :-)
    Καλή σου εβδομάδα με αντοχή και χαμόγελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο απροσκάλεστος έγινε μόνιμος στην κουζίνα πλέον :)
      Σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη, η ευχή σου είναι ό,τι χρειάζεται κανείς!

      Διαγραφή
  2. Μπισκότα χωρίς ζάχαρη ότι πρέπει για τη δίαιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, κάθε μέρα ζάχαρη δεν είναι και το καλύτερο. Κάθε μέρα μπισκότα όμως γίνεται! Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  3. Φαντάζομαι θα μοσχομύρισε το σπίτι! Πολύ νοστιμα φαίνονται και γιορτινά όπως είπε η Πηνελόπη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή