Το πιο εύκολο παγωτό παρφέ κάστανο

Νοεμβρίου 07, 2019

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Όσο ο καιρός είναι καλός ακόμα ή τέλος πάντων δε θυμίζει χειμώνα, το Παράξενο Πιρούνι προλαβαίνει να σε κεράσει ένα ακόμα παγωτό. Δεν είναι "παράξενο", είναι πανεύκολο, γρήγορο και επειδή είναι παρφέ δε θέλει χτύπημα ή παγωτομηχανή. Πιο ξεκούραστα δε γίνεται!
Επιπλέον έχει φανταστική γεύση κάστανου και πικραμύγδαλου. Το μυστικό είναι το βαζάκι με την έτοιμη κρέμα/μαρμελάδα κάστανου και το λικέρ αμαρέτο που κάνει την υφή του παγωτού μαλακή και το άρωμά του υπέροχο!

Υλικά: 

- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 βαζάκι μαρμελάδα/πουρέ κάστανο Βonne Μaman
- 1/4 φλιτζανιού τσαγιού λικέρ αμαρέτο
- 10 με 12 μπισκότα αμαρέτι/αμυγδάλου ή όποια προτιμάς

Αφού έχεις βάλει την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο για αρκετές ώρες και είναι καλά παγωμένη, την αδειάζεις σε μπολ επίσης παγωμένο από το ψυγείο και την χτυπάς με το μίξερ μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγύ. Σταματάς το χτύπημα με το μίξερ και ανακατεύοντας απαλά με το χέρι προσθέτεις το ζαχαρούχο, το κάστανο και το λικέρ. Ανακατεύεις καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτεις τελευταία τα μπισκότα θρυμματισμένα στο γουδί ή στο μπλέντερ. 
Κάτι ιταλικά μπισκοτάκια πικραμύγδαλου που κυκλοφορούν (σαν μακαρόν) είναι τα ιδανικά, αλλιώς χρησιμοποιείς όποια σου αρέσουν.
Βάζεις το μίγμα σε τάπερ και στην κατάψυξη και το αφήνεις για μερικές ώρες ή και όλη τη νύχτα να παγώσει. Το αμαρέτο δίνει τέλειο άρωμα και γεύση και τα μπισκότα επίσης σπάνε κάπως τη γλύκα και ταιριάζουν πολύ. Αν θες να το τερματίσεις, μπορείς να στρώσεις το μίγμα του παρφέ επάνω από παντεσπάνι σοκολάτας και να φτιάξεις μια πανεύκολη και λαχταριστή τούρτα παγωτό!

Το Παράξενο Πιρούνι δεν είχε το χρόνο να φτιάξει τούρτα, αρκέστηκε λοιπόν στο να σερβίρει το παρφέ του με σος μαύρης σοκολάτας και φυσικά, να πέσει ύστερα με τα μούτρα! 😋

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Άμα λιποθυμήσω μεσημεριάτικα...το κρίμα στο λαιμό σου Σκοτεινούλα μου!
    Ότι πρέπει για να φάω μόνη μου ένα μπολ "αποθήκευσης" παγωτού, είναι αυτή σου η συνταγή :-)
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι βρε Πηνελόπη, να σταματήσω τα "κανονικά" τότε αν είναι να πάθεις τίποτα! :) Σ' ευχαριστώ, την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  2. Λατρεύω το κάστανο και με το παγωτό σου τώρα με ξεσηκώνεις! Το σκέφτομαι και σε τούρτα τις γιορτές, θα είναι τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, μια και βλέπω από τώρα Χριστουγεννιάτικα στις βιτρίνες, ας αρχίσουμε και με τις συνταγές! Να 'σαι καλά Μαρία μου, φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Έχεις δίκιο, ο καιρός ακόμη σηκώνει το παγωτάκι του. Εγώ βέβαια το κάστανο δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα αλλά η συνταγή έχει ενδιαφέρον και με βάζει στην διαδικασία να σκεφτώ με τι άλλο θα μπορούσα να αντικαταστήσω το κάστανο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, καλώς ήλθες στο Παράξενο Πιρούνι μου! Μπορείς να αντικαταστήσεις το κάστανο με οποιοδήποτε γλυκό σχετικά μίγμα που να έχει το ίδιο βάρος. Μια άλλη μαρμελάδα του γούστου σου θα ήταν καλή ιδέα, ή σοκολάτα φυσικά.

      Διαγραφή