Μπισκότα με νιφάδες από κεχρί, blueberries, καρύδα και λεμόνι

Νοεμβρίου 14, 2018

μπισκότα χωρίς γλουτένη, μπισκότα για αθλούμενους, μπισκότα διαίτης, μπισκότα για διαβητικούς, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αυτά τα μπισκότα τα έχουν όλα, ενώ ταυτόχρονα έχουν ελάχιστα. Δηλαδή έχουν γεύση, έχουν τέλειο άρωμα, έχουν την υφή ενός μαλακού cookie για τον καφέ ή το τσάι και πολλά θρεπτικά συστατικά. Τι δεν έχουν? Δεν έχουν συντηρητικά, δεν έχουν λάδι ή βούτυρο, δεν έχουν ζάχαρη, δεν έχουν γαλακτοκομικά, δεν έχουν αβγά, δεν έχουν αλεύρι και γλουτένη. Πιο εύκολα, πιο light, πιο υγιεινά δε γίνεται! 
Αν προσέχεις τη διατροφή σου αλλά από την άλλη δε μπορείς να πιεις τον καφέ σου χωρίς ένα τόσο δα μπισκοτάκι (σαν το Παράξενο Πιρούνι δηλαδή), μπες για δέκα λεπτά στην κουζίνα και φτιάξε αυτά τα μπισκότα! Ευκολότερα δεν έχει!

Για 10 με 12 μπισκότα, το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια ώριμη μπανάνα, λίγες νιφάδες από τα αγαπημένα σου δημητριακά (νιφάδες βρώμης, νιφάδες από φαγόπυρο, κινόα, κεχρί, κτλ), μίγμα από τα αγαπημένα σου μπαχαρικά σε σκόνη και μερικούς ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σου! Το Παράξενο Πιρούνι μια που πήρε σβάρνα τις συνταγές με το κεχρί χρησιμοποίησε νιφάδες από κεχρί (που δεν έχουν και γλουτένη), αποξηραμένα blueberries, καρύδα και λεμόνι.
Ξεφλούδισε και έλιωσε τη μπανάνα μέσα σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας τον εαυτό του (δηλαδή ένα πιρούνι). Πρόσθεσε στην πολτοποιημένη μπανάνα το ξύσμα του λεμονιού, λίγο τζίντζερ σκόνη, λίγη καρύδα, μερικά ωραία βιολογικά αποξηραμένα blueberries χωρίς ζάχαρη και τέλος νιφάδες από κεχρί, τόσες όσες χρειάστηκαν έτσι ώστε το μίγμα να γίνει μια "ζύμη" μαλακή που κόλλαγε ελαφρώς στα χέρια, μπορούσε όμως να σχηματιστεί σε μικρά μπισκότα. Το Παράξενο Πιρούνι τα ακούμπησε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα έψησε για 15 - 20 λεπτά σε φούρνο με αέρα τον οποίο είχε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.

Τα συγκεκριμένα cookies δε λείπουν ποτέ από την κουζίνα του Παράξενου Πιρουνιού, ειδικά όταν είναι σε διατροφή, μια που δε χρειάζονται κανένα γλυκαντικό για να αποκτήσουν όντως γλυκιά γεύση. Φτιάχνονται με νιφάδες από οποιοδήποτε δημητριακό, με λεμόνι, πορτοκάλι, βανίλια, κανέλα (ή φυσικά κάποιο συνδυασμό τους), με καρύδα ή τους ξηρούς καρπούς που προτιμάει ο καθένας, με ό,τι αποξηραμένα φρούτα υπάρχουν διαθέσιμα ή και με κομματάκια σοκολάτας (υπάρχει και σοκολάτα με στέβια κιόλας για να μη χαλάσει η διατροφή)... και πάει λέγοντας!
Το μόνο που χρειάζεσαι ως βάση είναι μια ταπεινή μπανάνα και μετά... τη φαντασία σου!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Τώρα θα με κάνεις να θυμώσω :-) Σκοτεινούλα μου...
    Άκου ταπεινή η μπανάνα!
    Και τι δεν κάνει αυτή η ώριμη ταπεινή μπανάνα, άμα θέλει.
    Μπισκότα, κέικς, παγωτά, smouthies, σάλτσες και μαρμελάδες, μπανανοπιτάκια, κρέμα για τάρτες!

    Σαφώς καλύτερη σε "ρόλο", από τα χαριτωμένα blueberries της τόσο καλής συνταγής που μας γράφεις.

    Έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!

    Καλό βράδυ εύχομαι και φυσικά μην μου θυμώσεις, είπα απλώς να κάνω λίγο χιούμορ για την μπανάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην παρεξηγηθούν οι μπανανόφιλοι, με τον χαρακτηρισμό "ταπεινή" δεν θέλω να μειώσω την αξία του αγαπητού αυτού φρούτου. Φαντάσου είναι από τα ελάχιστα που μέχρι και η φλούδα έχει τεράστια δύναμη, αυτή να δεις τι κάνει! (χιούμορ κι εγώ, χεχε). Καλή μέρα τώρα πια και καλή βδομάδα, φυσικά και δε θυμώνω! :)

      Διαγραφή