Συκομακαρονάδα

Αυγούστου 18, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Επιστρέφεις από καλοκαιρινές διακοπές και στο ψυγείο δε βρίσκεις παρά νερό, μερικά λεμόνια, μισό κεφάλι σκόρδο, δυο σύκα που δεν πρόλαβες να φας πριν φύγεις για να αδειάσεις το σκαφάκι - κουτάκι και εντελώς τυχαία και απροσδόκητα μια μίνι συσκευασία vegan κρέμας γάλακτος από κάσιους την οποία αγόρασες προ αμνημονεύτων μηνών με σκοπό να την κάνεις κάτι... όποτε κάτσει!

Φυσικά δεν αντέχεις να πας σούπερ μάρκετ, τα περισσότερα αγαπημένα ντελιβεράδικα είναι ακόμα κλειστά για διακοπές, άρα... το μόνο που μένει είναι το προφανές: Μαγειρεύεις με ό,τι έχεις!

Για το Παράξενο Πιρούνι, ευκολάκιιιι!!!


Όπως καταλαβαίνεις... η φωτογραφία είναι η συνταγή! Το Παράξενο Πιρούνι έβρασε τα αγαπημένα του ζυμαρικά ολικής άλεσης και τα σούρωσε. Στο κατσαρολάκι του σώταρε σε λίγο ελαιόλαδο μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη και ύστερα από λίγο πρόσθεσε τα δυο σύκα κομμένα σε κομματάκια. Τα άφησε για λίγο να μαλακώσουν γυρνώντας τα και ανακατεύοντας και πρόσθεσε τα ξύσμα του λεμονιού, το κουτάκι με τη vegan κρέμα από κάσιους, μια κουταλιά κόκκους από μαύρο πιπέρι και λίγο δυόσμο αποξηραμένο.

Το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε στο κατσαρολάκι και τα ζυμαρικά του, ανακάτεψε και δυναμώνοντας λίγο τη φωτιά άφησε τη σάλτσα να γίνει κρεμώδης και πιο σφιχτή. 


Η κάπως γλυκιά, μεστή γεύση του ώριμου σύκου κοντράρεται όπως της ταιριάζει από το μαύρο πιπέρι και το λεμόνι αρωματίζει και ισορροπεί το γευστικό σύνολο.

Το Παράξενο Πιρούνι συνόδεψε το πιάτο με ένα πολύ καλό ροζέ κρασί και ευχαριστήθηκε υδατάνθρακα! Κάνε κι εσύ το ίδιο σε πόλη ή χωριό, σε παραλία ή σε βουνό, κάτω από σκηνή ή κάτω από ταβάνι. Η μακαρονάδα όλους μας ενώνει... η συνέχεια δική σας!

You Might Also Like

0 σχόλια