Κουλουράκια ρόκας

Οκτωβρίου 02, 2022

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Μήπως να αρχίσεις να σκέφτεσαι αν κάτι σου κάνει όχι σύμφωνα με αυτά που κάνει, αλλά με αυτά που ΔΕΝ κάνει? Η ρόκα στο σακουλάκι που περίσσεψε, δεν είναι τόσο φρέσκια και ΔΕΝ κάνει για σαλάτα, ΔΕΝ κάνει για τα σκουπίδια! 

Κάνει όμως για κουλουράκια!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Στο τσακ μπαμ που λένε και χρησιμοποιώντας μόνο ένα μπολ και ένα μπλέντερ, το Παράξενο Πιρούνι σκάρωσε αυτά εδώ τα αλμυρά κουλουράκια ρόκας, τα εμπλούτισε με καρύδι, τα έκανε και λίγο spicy, τα έκανε και ολικής αλέσεως, με λίγα λόγια τα έκανε κομπλέ!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Για 24 μικρά κουλουράκια το Παράξενο Πιρούνι χρειάστηκε:


- μισό πακέτο αλεύρι που φουσκώνει ολικής άλεσης

- 100 γραμμάρια καρυδόψιχα

- μισό ποτηράκι του ουίσκι ελαιόλαδο

μισό ποτηράκι του ουίσκι χυμό μήλου

- μισό σακουλάκι με φυλλαράκια baby ρόκας

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

- λίγο μαύρο πιπέρι

- λίγη τριμμένη ξερή ρίγανη

- ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου κουρκουμά

- λίγο ακόμα χυμό μήλου, αν χρειαστεί αραίωμα η ζύμη


Το Παράξενο Πιρούνι άδειασε το αλεύρι σε ένα μπολ. Στο multi έτριψε την καρυδόψιχα και την ανακάτεψε με το αλεύρι. Στο multi ύστερα δούλεψε για λίγο μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό μήλου και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα φυλλαράκια της ρόκας και δούλεψε ξανά όλα τα υλικά έτσι ώστε να προκύψει ένα ωραίο, εννιαίο, πράσινο μίγμα.

Πρόσθεσε το μίγμα αυτό στο μίγμα αλευριού - καρυδιού και ζύμωσε να γίνει η ζύμη εύπλαστη. Χρειάστηκε να προστεθεί λίγος ακόμα χυμός μήλου για να γίνει η ζύμη όπως έπρεπε. Το Παράξενο Πιρούνι έπλασε ωραία, μικρά κουλουράκια και τα τοποθέτησε επάνω στη σχάρα του φούρνου την οποία είχε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Έψησε κλασικά σε φούρνο προθερμασμενο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά περίπου, μέχρι να αλλάξουν ελαφρώς χρώμα τα κουλουράκια και το Παράξενο Πιρούνι να δει και -κυρίως- να μυρίσει πως ήταν έτοιμα!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Όταν τα κουλουράκια κρύωσαν εντελώς το Παράξενο Πιρούνι τα μετέφερε σε μεγάλο, χάρτινο σακουλάκι και τα πήρε μαζί του συντροφιά στη μοναξιά του. Τρώγονται ευχάριστα όλες τις ώρες, είναι πιο νόστιμα την επόμενη ημέρα της δημιουργίας τους και όπως αποδείχτηκε, "ανακύκλωσαν" την όχι και τόσο φρέσκια αλλά σίγουρα πάντα αγαπητή ρόκα, με τον καλύτερο τρόπο!

You Might Also Like

0 σχόλια