Ψαρόσουπα με αγκινάρες και σπανάκι

Ιανουαρίου 24, 2022

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι δε θα μπορούσε να μην ανεβάσει μια συνταγή για σούπα μέρες που είναι. Χουχουλιάρικες ζεστές σούπες με τα αγαπημένα σου λαχανικά, κρέας ή ψάρι, μπόλικο λεμόνι και πιπέρι. Και... υπάρχει "Ελπίδα"! ☃

Με τις αγκινάρες το Παράξενο Πιρούνι δεν έχει ασχοληθεί πολύ στο blog του η αλήθεια είναι. Και απορεί γιατί, καθώς θεωρεί πως είναι πράγματι από τα πιο "γκουρμέ" ζαρζαβατικά. Με αυτή την ιδιαίτερη μεστή, γλυκιά τους γεύση ταιριάζουν με κρέας αλλά και με ψάρι. Το Παράξενο Πιρούνι λοιπόν σκέφτηκε να ενώσει αγκινάρες και λαυράκι σε μια ωραία, πηχτή σούπα ιδανική για την εποχή.


Για 4-5 μερίδες:


- μια συσκευασία κατεψυγμένες αγκινάρες (450 γρ.)

- ένα μέτριο κρεμμύδι

- ελαιόλαδο

- ένα ματσάκι φρέσκο άνηθο

- ένα λεμόνι

- προαιρετικά, λίγο αποξηραμένο μαραθόσπορο

- αλάτι, πιπέρι

- λίγο φρέσκο σπανάκι, 400 με 500 γρ. περίπου

- 2 μέτρια λαυράκια


Το Παράξενο Πιρούνι θα το παραδεχτεί, τεμπέλιασε λίγο σε αυτή τη συνταγή 😊

Κάτι λίγο που γερνάει κι αυτό, κάτι λίγο που τρέμει στην ιδέα να βρέχει συνεχώς τα χέρια του μ' αυτό το κρύο, ομολογεί πως χρησιμοποίησε έτοιμες κατεψυγμένες αγκινάρες, έτοιμο πλυμένο και καθαρισμένο σπανάκι και έτοιμα, κατεψυγμένα και καθαρισμένα, βιολογικά λαυράκια. 

Επομένως, δεν είχε παρά να ψιλοκόψει το κρεμμύδι, να πλύνει το λεμόνι του και να πλύνει και ψιλοκόψει τον άνηθό του. Αφού οι αγκινάρες και τα ψάρια είχαν ξεπαγώσει καλά, δεν είχε παρά να τις κόψει κι αυτές σε μικρότερα κομμάτια και να τις σωτάρει για λίγο σε ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαραθόσπορο κοπανισμένο και τα κοτσανάκια του άνηθου ψιλοκομμένα.

Ύστερα έσβησε με το χυμό του λεμονιού, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι, λίγο ξύσμα λεμονιού και νερό να σκεπάζει τα λαχανικά, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα του και σιγόβρασε για μισή ώρα με 40 λεπτά, να μαλακώσουν οι αγκινάρες.

Έπειτα πρόσθεσε τα ψάρια (αν δε χωράνε στην κατσαρόλα, με ένα καλό μαχαίρι τα κόβεις στη μέση), τις κορφούλες του άνηθου ψιλοκομμένες και το φρέσκο σπανάκι και έβρασε λίγο ακόμα σε πιο δυνατή φωτιά και με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για να μειωθούν κάπως τα πολλά υγρά και να γίνει η σούπα του πιο πηχτή -έτσι του αρέσει, τι να κάνει 😊

Το Παράξενο Πιρούνι τη σέρβιρε ζεστή με έξτρα στυμμένο λεμόνι, έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα ωμό ελαιόλαδο από πάνω και σε συμβουλεύει να κάνεις το ίδιο!

Feel free να πιεις μαζί με το πιάτο λευκό κρασάκι ή ακόμα καλύτερα ζεστό ρακόμελο ή τσιπουράκι! 😉

You Might Also Like

0 σχόλια