Κουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες

Νοεμβρίου 26, 2020

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Είναι κάποια λαχανικά που έχουν ταυτιστεί με τον χειμώνα. Ένα από αυτά είναι φυσικά και το κουνουπίδι. Το ταπεινό αλλά 100% ωφέλιμο αυτό ζαρζαβατικό δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από το Παράξενο Πιρούνι. Μέχρι τη στιγμή φυσικά που το Παράξενο Πιρούνι ανακάλυψε πως δε γίνεται απαραίτητα μόνο νερόβραστο. Το κουνουπίδι γιαχνί στην παραξενοπιρουνίσια γλυκοκαυτερή εκδοχή με σταφίδες και το μίγμα των αγαπημένων του μπαχαρικών, έχει γίνει το must της εποχής!

Αγόρασε ένα μικρό κουνουπίδι και δοκίμασε να το μαγειρέψεις κι εσύ σαν το Παράξενο Πιρούνι ως εξής:


Πλένεις καλά το κουνουπίδι και κόβεις σε μικρές φουντίτσες το άσπρο μέρος και σε μικρά κομμάτια τα φύλλα και τα κοτσάνια του. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρεις ελαφρά ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 3 μικρές σκελίδες σκόρδο επίσης ψιλοκομμένες και προσθέτεις το κουνουπίδι. Σωτάρεις ελαφρά για λίγο ακόμα.
Στη συνέχεια προσθέτεις 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες και λίγο σέλινο ψιλοκομμένο και καλύπτεις τα υλικά με νερό στο οποίο έχεις διαλύσει μέσα 2 μίνι πελτεδάκια σε χάρτινο μικρό κουτάκι (70 γραμμάρια καθαρό βάρος το καθένα).
Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 2 μικρές αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπερίτσες, 2 καρφάκια γαρίφαλλο και ένα φύλλο δάφνης και αφήνεις το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά με την κατσαρόλα κλειστή για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου μέχρι το κουνουπίδι να μαλακώσει.
Ύστερα ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα, δυναμώνεις τη φωτιά και προσθέτεις μια χούφτα σταφίδες ξανθές. Άφήνεις τα πολλά υγρά να εξατμιστούν και τη σάλτσα να πήξει και να "μελώσει" που λένε.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Μαγειρεμένο έτσι το κουνουπίδι δε μύρισε καθόλου στην παραξενοπιρουνίσια κουζίνα και ενδεχομένως να αρέσει σε αυτούς που δεν το τρώνε βραστό με λεμόνι.

Μαζί με λίγη φέτα, ζεστό ψωμί και ένα ωραίο κόκκινο κρασί είναι ένα γεύμα όνειρο!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Είχες δίκιο για το αλεύρι στην συνταγή σου την προηγούμενη διάβαζα πολλές συνταγές τότε και μπερδεύτηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, καλή επιτυχία αν φτιάξεις κάποια συνταγή. Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή