Τα μπισκότα της παρηγοριάς

Οκτωβρίου 23, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Με όλα αυτά που ζούμε και με το ένα στραβό να συμβαίνει μετά το άλλο, το Παράξενο Πιρούνι περνάει μια φάση που είναι αρκετά στα κάτω του. Φυσικά προσπαθεί να σκέφτεται συνέχεια τα θετικά, δηλαδή τα κλασικά, πως έχει την υγεία του, έχει 1 - 2 ανθρώπους που το στηρίζουν και το αγαπούν και φυσικά έχει ακόμα κάποιες φορές την όρεξη να μπει στην κουζίνα του και να ψήσει στα γρήγορα μπισκότα, κάτι που αποτελεί για το ίδιο την καλύτερη αποφόρτιση και ψυχοθεραπεία!

Με υλικά που υπήρχαν στα ντουλάπια και στο ψυγείο και με ένα - δυο ακόμα που το Παράξενο Πιρούνι αγόρασε από το σούπερ μάρκετ έφτιαξε σοκολατένια και μοσχομυριστά μπισκότα, πάλι χωρίς ζάχαρη και με σχετικά λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα "κλασικά" σοκολατένια μπισκότα.


Για ένα μεγάλο ταψί μπισκότα:


- μισό πακέτο αλεύρι που φουσκώνει

- ένα γιαούρτι στραγγιστό 2%

- 50 γραμμάρια βούτυρο

- άρωμα πικραμύγδαλο σε υγρή μορφή 

- 2 μέτριες σοκολάτες υγείας με στέβια σε κομματάκια

- λίγο λικέρ αν χρειαστεί η ζύμη αραίωμα


Το Παράξενο Πιρούνι αγόρασε τις σοκολάτες και το μπουκαλάκι με το άρωμα αμυγδάλου (στο τμήμα με τα υλικά ζαχαροπλαστικής) από το σούπερ μάρκετ και ύστερα δεν είχε παρά να αδειάσει το μισογεμάτο πακέτο με το αλεύρι του σε μπολ και να το ανακατέψει με τα υπόλοιπα υλικά. 

Η ζύμη μπορεί να χρειαστεί αραίωμα, το Παράξενο Πιρούνι αντί για νερό ή γάλα, έβαλε λίγη βότκα καραμέλα (!) που έτυχε να έχει σπίτι του 😉

Έπλασε μπαλάκια ζύμης φροντίζοντας κάθε μπαλάκι να κλείνει στην "καρδιά" του τουλάχιστον 2 κομματάκια σοκολάτας, και τα έψησε στους 180 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα ως συνήθως.

Χλιαρά με τη σοκολάτα ακόμα λιωμένη στο κέντρο τους και ενισχυμένα με το άρωμα του πικραμύγδαλου, ήταν θεϊκά ως παρέα του πρωινού καφέ του Παράξενου Πιρουνιού. Τόσο, που το έκαναν έστω και για λίγο να χαμογελάσει και να πιστέψει πως μπορεί ίσως ν΄αντέξει σε πολλά δύσκολα ακόμα.

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ ωραία φαίνονται.
    Το άρωμα πικραμύγδαλου μου αρέσει πολύ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μάριον! Εμένα με παρηγόρησαν πάντως, χεχε :)

      Διαγραφή